Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.11.2011.

22:51

Raspucana Valensija, poraz Čelsija

U petom kolu grupe E Lige šampiona odigrane su dve zanimljive utakmice, Bajer je pobedio Čelsi golom u Fridriha u poseldnjem minutu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najefikasnija i najubedljivija u ovosezonskoj Ligi šampion bila je Valenisja koja je sa 7:0 pobedila šampiona Belgije Genk.

Česli je u Leverkuzenu poveo golom Drogbe u 49. minutu, ali su gosti stigli do izjendačenja preko Derdijoka u 73. minutu. Golom Fridriha u poslednjem minutu Bajer je stigao do pobede i nova tri boda, pa je uči poslednjeg kola prvi na tabeli.

Posle poraza od Liverpula u Premijer ligi Čelsi je stigao u Leverkuzen i u 50. minutu menadžer gostiju Viljaš-Boaš mogao je da bude zadovoljan. Staridž je pronašao Drogbu koji je okrenut leđima ka golu uspeo da šutne u dalji ugao Leno i dovede svoj tim u vođstvo.

Bivši fudbaler Čelsija i igrač je dva puta poražen u finalima Lige šampiona Mihael Balak odigrao je svoju stotu utakmicu u Ligi šampiona i radovao se pobedi svog tima.

Eren Derdijok koji je u igru ušao sa klupe postigao je gol u 73. minutu posle sjajnog dodavanja Sidnija Sama, a u akciji koja je prethodila golu učestvovalo je nekoliko igrača. Nemci su došli do pobede kada je deseti korner ne meču izveo Kastro a Fridrih uspeo da savlada Petera Čeha.

Nemci gostuju Genku u poslednjem kolu i najbliži su plasmanu u osminu finala. Prvak Belgije se obrukao u Valensiji pošto je poražen sa čak 7:0. Genk je sada rekorder, u negativnom smislu, pošto su dva španska kluba, Real Madrid i Valensija dve najubedljivije pobede ostvarili u mečevima sa belgijskim klubom.

Prvo poluvreme u Valensiji je obeležio Roberto Soldado koji je postigao tri gola u prvih 45 minuta. Valensija je povela golom Žonasa već u desetom minutu, a samo tri minuta kasnije bilo je 2:0.

Soldado je postigao još dva gola u razmaku u od samo tri minuta. U 36. minutu je bilo 3:0, a Soldado je kompletirao het-trik tri minuta kasnije. Nisu stali igrači Valenisije ni u drugom poluvremenu, pa su golovima Ernandesa, Adruisa i Koste stigli do najubedljivije pobede u Ligi šampiona.

Valensija je ovom pobedom postala španski tim koji je postigao najviše golova u jednoj utakmici Lige šampiona, pošto su Real i Barselona postizali po gol manje.

Grupa E:
Bajer Leverkuzen – Čelsi 2:1 (0:0)
Derdijok 73, Fridrih 90 – Drogba 49
Valensija - Genk 7:0 (4:0)
Žonas 10, Soldado 13, 36, 39, Ernandes 68, Adruis 70, Kosta 90

Tabela:
1. Bajer (L) 5 3 0 2 7:7 9
2. Valensija 5 2 2 1 12:4 8
3. Čelsi 5 2 2 1 10:4 8
4. Genk 5 0 2 3 1:15 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu