Senegal

5 utakmica, 2 pobede, 2 remija, 2 poraza, gol razlika 7:6

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

09:43

Default images

Istorija na SP:

Na jednom jedinom nastupu, 2002. godine u Japanu u Južnoj Koreji, Senegal je uspeo da dođe čak do četvrtfinala. Tada ih je pobedila Turska, posle produžetaka, koja je kasnije osvojila treće mesto pobedivši domaćina Južnu Koreju.

Put do Rusije:

Senegal je bio ubedljiv u svojoj grupi, grupi D, afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Oni su završili grupu sa 14 bodova, pet više od Burkine faso, osam više od Kape Verdea i čak deset više od Južne Afrike, koja je izuzetno podbacila.
Photo by Dan Mullan/Getty Images
Ključni igrači:

Sadio Mane je ubedljivo glavna zvezda ove ekipe, a tu je kapite Čeiku Kujate, član Vest Hema. Moraju se još pomenuti Musa So, Idrisa Gaj, Keita Balde... Mane će pokušati da fantastičnu sezonu u Liverpulu ukrasi i reprezentativnim uspehom u Rusiji, a imaće i solidnu podršku veoma fizički spremnih saigrača.

Forma uoči SP:

"Lavovi Terange" su izuzetno tvrda ekipa, koja se pre svega oslanja na dobru odbranu i brze kontra napade. To su pokazali i u utakmicama uoči prvenstva u Rusiji, gde su na tri poslednja meča postigli i primili po jedan gol. Igrali su 1:1 sa Uzbekistanom, dok su remijima bez golova završavali mečeve sa Luksemburgom i Bosnom i Hercegovinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: