Urugvaj

51 utakmica, 20 pobeda ,12 remija, 19 poraza, gol razlika: 80:71

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

02:53

Urugvaj
Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images

Istorija na SP:

Čak trinaest nastpa za Urugvajce tokom istorije odigravanja Svetskih prvenstava, sa čašću da je prvo prvenstvo ikada odigrano baš kod njih, u Monte videu. Tada su oni bili prvaci sveta, kao i 1950. u Brazilu. U istoj zemlji prošle godine ispali su u šesnaestini finala, dok su u Južnoj Africi bili četvrti.

Put do Rusije:

Našli su se na drugom mestu južnoameričkih kvalifikacija sa deset bodova manje od prvoplasiranog Brazila, ali i pet poena više od Perua, koji je bio primoran a igra kvalifikacije. Urugvajci su se pet kola pre kraja plasirali na SP, tako da nikakve drame sa njima nije bilo.
Photo by Adam Nurkiewicz/Getty Images
Ključni igrači:

Na golu će biti iskusni čuvar mreže Galatasaraja Muslera, dok je okosnica odbrane tandem iz Atletiko Madrida Hose Himenes – Diego Godin. Tu su još Betankur, Rodriges, Stuani, Kavani, Suares...

Forma uoši SP:

Urugvajci su se našli na Kupu Kine, gde su u dva odigrana meča isto toliko puta slavili. Golovima Suaresa i Kavanija 'pala' je Češka, a onda u finalu i Vels, gde je jedini strelac na meču bio napadač PSŽ. Od Urugvaja se očekuju slični rezultati i u grupnoj fazi u Rusiji, s obzirom da su verovatno prvi favoriti u svojoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: