Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 22.01.2018.

18:15

Karabatići pokazali klasu, Francuzi razbili Srbiju

Rukometaši Srbije poraženi su od Francuske u trećem meču druge faze Evropskog prvenstva u Hrvatskoj sa 39:30.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Karabatići pokazali klasu, Francuzi razbili Srbiju
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Previše primljenih, ali i dosta postignutih golova, glavni je utisak utakmice sa Francuskom.

Najviše golova za Francuze su dali Luka Karabatić i Košeto, po sedam, a četiri je postigao Nikola Karabatić. U timu Srbije se istakao Nemanja Zelenović sa sedam golova, a gol manje je dao Petar Nenadić.

Srbija se dobro držala na početku meča. Bez previše respekta su "Orlovi" ušli u duel sa najboljom selekcijom u poslednjih dvadesetak godina.

Međutim, već u prvim minutima je Marsenić napravio prvi kiks Srbije kada je zaradio isključenje zbog udaranja po licu protivničkog igrača.

"Orlovi" su imali i prednost od 7:6 posle sedmerca Nenadića u 14. minutu igre, ali od tog trenutka kreće dominacija Francuske koja pravi seriju od 4:0.

Zelenović nakratko prekida seriju, ali su Francuzi počeli mnogo lako da pronalaze rupe u odbrani naše selekcije koje su se vremenom sve više uvećavale.

Bilo iz kontri ili brzim centrom Francuzi su povećavali razliku koja je do poluvremena iznosila sedam golova 19:12. Letargija u odbrani Srbije nastavljena je i u drugom poluvremenu.

Francuzi su u odbrani isprva čuvali zonu i bili na liniji. Kada bi izašli agresivnije da zatvore bekove, u više navrata su sudije iz Danske podizale ruku zbog pasivnog napada "Orlova".

Nikola Karabatić je pogađao iz svih pozicija, čak i asistirao efektno, slično je radio i njegov brat Luka, a ostali njihovi saigrači iz ekipe su pokazali neverovatnu brzinu.

Izuzev početnih "štucavica", napad Francuske je funkcionisao izvanredno, odbrana Srbije nije i onda ne čudi što je prednost Francuske vremenom rasla i do +11 i kasnije rezultirala porazom.

Sledi utakmica sa Belorusijom za dva dana, a Srbija će pokušati da se izbori za deseto mesto dok Francuzi i teoretski idu u polufinale.

II poluvreme

60' Francuska ne uspeva da postigne i 40. gol, Ilić koristi kontru i na nekoliko sekundi pre sirene pogađa za 39:30 što je konačan rezultat meča.

59' Isključen Jovanović do kraja utakmice, promašuje Legard sedmerac.

58' Kler krade loptu, asistira, a Francuzi još jednom pokazuju klasu, 39:28. Zelenović precizan sa beka, 39:29.

56' Beljanski promašuje zicer, ispravlja to Radivojević. Francuzi su u međuvremenu pogodili sedmerac, 38:28.

53' Nenadić dobro prolazi, ali Ilić to ispravlja sa krila, 35:27. Port-Turne dodaju, Turne snažan kao "tenk", okreće i pogađa. Srbija posle odbrane Ivaniševića kreće u kontru i očajno je izvodi, Francuzi kradu i dolaze do 37:27 prve dvocifrene razlike.

52' Prestup Turnea, prestup Beljanskog, Košeto kažnjava, 35:26.

50' Jovanović daje dva gola!
Ali onda kakva akcija Francuza. Kler i Mem igraju dupli pas, 34:26.

48' Obradović isključen, Ivanišević ne brani sedmerac, a Beljanski posle dobre kombinacije precizan sa linije za šest metara. Francuska je do sada imala deset golova iz kontri, Srbija samo četiri, 32:24.

46' Jovanović u kontri posle greške Remilija, Srbija smanjuje, ali Mem kao iz topa šutira 30:22.

44' Ivanišević brani sedmerac, Obradović ne koristi naredni napad a Turne to kažnjava, 29:20. Zbunio se francuski igrač jer ga niko nije zadržao na osam metara od gola.

43' Greška u napadu Srbije, Legard uzima loptu, a Mem istrčava za 28:19. U međuvremenu je Zelenović postigao i drugi uzastopni gol 28:20.

40' Đukić kasni da zatvori Dipandu, 26:18. Košeto postiže i četvrti gol za deset minuta u kontri 27:18. Francuzi imaju 70 odsto realizacije što znači da je odbrana Srbije zakazala.

39' Nešto brži ritam, prvo Nikola Karabatić, desetak sekundi kasnije za Srbiju daje gol Beljanski, a onda opet Karabatić, 25:17.

38' Košeto skače sa krila, Ivanišević ovog puta nije mogao ništa, a Nenadić je precizan sa bekovske pozicije 24:16.

35' Sjajni Ivanišević brani još dva zicera, ali kao da su reprezentativci Srbije posustali, nisu agresivni na lopti, 22:15.

33' Francuzi bolje ulaze u drugo poluvreme, Ivanišević brani Portu zicer, a obe selekcije su postigle po dva gola 21:14.

30' Sjajna asistencija Nikole Karabatića! Iza leđa je dodao loptu svom bratu Luki koji sa šest metara neometano savladava Cuparu za 19:12 i kraj prvog poluvremena.

27' Nekoliko loših minuta Srbije, Zelenović gubi loptu, potom i Cupara, seku to Francuzi i Mae posle kontre povećava na 17:10.

24' Karabatić skače sam sa devet metara i pogađa, Abalo sa krila, a Srbija posle dobrih 15 minuta počinje da posustaje, 14:10.

20' Kakav maler za Srbiju. Zelenović i Nenadić nisu iskoristili dve šanse, Srbija je mogla do izjednačenja 12:10 za Francusku.

18' Zelenović precizan, prekinuta serija Francuza 10:8.

16' Serija Francuza 4:0, Francuzi preuzimaju vođstvo i prave razliku 10:7.

13' Loša odbrana Srbije i dobra akcija Francuske koju golom završava Nikola Karabatić. Nenadić vraća prednost Srbiji sa sedmerca 7:6.

10' Sjajan roling Nenadića na krilu, najbolji strelac Srbije postiže 18. gol na prvenstvu za 6:4. Francuzi su brzo dali gol preko Karabatića, a Dipanda je promašio u kontri za izjednačenje.

9' Đukić još jednom dobar u odbrani, krade loptu i trči kontru ali loptu gubi Nenadić u nastavku akcije. Beljanski trči kontru i pogađa 5:4, Srbija vodi!

8' Dobra odbrana Cupare, otvara se kontra za Đukića pa posle gola sa bekovske pozicije Srbija preko Đukića poravnava na 4:4.

6'
Dva puta su igrači Srbije pogađali stativu, Francuzi su to iskoristili pa preko Dipande prvi pu poveli sa dva gola prednosti 4:2

4' Gol Nenadića posle greške Francuza u kontri za 2:2.

3'
Francuzi su odmah izjednačili posle isključenja Marsenića. Srbija je potom napala sa sedam igrača, a golman Žerar je pogodio prazan gol za 2:1.

2' Francuzi su napali sa svih sedam igrača u polju, Beljanski je bio spretan i iskoristio je to za 1:0 u korist Srbije. Marsenić je udario Maea a sudije su posle pregledanja snimka pokazale srpskom pivotmenu crveni karton.

1' Luka Karabatić je odmah zaradio isključenje od dva minuta posle faula nad Zelenovićem. Šešum greši i Srbija ne koristi napad s igračem više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d