"Orlovi" zbog povreda nekompletni u EHF nedelji

Selektor reprezentacije Srbije Jovica Cvetković neće biti u mogućnosti da računa na 22 igrača koje je pozvao u EHF nedelji.

PTIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
StarSport
StarSport

Zbog povreda, "Orlovi" nisu kompletni na pripremama u Kovilovu, ali motiva ne manjka pred duele sa mediteranskom selekcijom u utorak u Požarevcu (19 časova), odnosno, reprezentacijom Austrije u četvrtak i subotu u Tulinu i Zudštadu.

"Prvobitno smo planirali da odradimo 10 treninga u kompletnom sastavu, ono za šta nismo imali vremena tokom kvalifikacija. Ne mogu da budem zadovoljan jer nismo kompletni, imamo dosta problema sa povredama. Sa nama ove nedelje neće biti Nenadić, Zelenović, Mladenović, a i Rastko Stojković je došao rovit sa povređenim kolenom", rekao je Cvetković, a potomi dodao:

"Šta je, tu je. Gledaćemo da iskoristimo vreme na najbolji mogući način. Odradili smo do sada četiri treninga. Koncentracija igrača je na visokom nivou. Ove tri utakmice u nedelju dana će nam koristiti pred Evropsko prvenstvo".

Cvetković je kazao kako ga raduje formiranje mediteranske selekcije koja bi trebalo da zaigra i na Igrama 2018. godine

"Kada sam čuo da ćemo biti gosti na proslavi grada Požarevca, želeo sam da napravim mediteransku selekciju umesto selekcije lige s obzirom da su Mediteranske Igre 2018. godine. To je neka nova reprezentacija Srbije za neki naredni period. Tu su neki mlađi momci koji mogu da budu na raspolaganju reprezentaciji u naredne dve-tri godine. Biće to interesantna utakmica. Probaćemo neke stvari. To će biti signal i za te momke da radom mogu da dođu do A tima" jasan je Cvetković.

Rukomet