Nova vest
Rukomet

Subota, 18.04.2015.

22:59

LŠ: Barsa pregazila Zagreb za F4

Rukometaši Barselone na impresivan način su se plasirali na Fajnal-for EHF Lige šampiona, deklasirali su Zagreb 43:21 u revanšu četvrtfinala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
Photo by Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images

Katalonci su imali prednost od dva gola iz prvog meča u zagrebačkoj Areni, ali su ipak u Blaugrani ponizili rivala stekavši već na poluvremenu 13 golova prednosti.

Dominirao je Kiril Lazarov sa 9 golova, a sjajnu su ga pratili Nikola Karabatić sa 7, Viktor Tomas je dao 6, dok je Gonsalo Peres de Vargas imao 13 odbrana na golu.

S druge strane, najefikasniji u ekipi Veselina Vujovića bio je Sandro Obranović sa četiri pogotka, dok su po tri postigli Luka Raković, Zlatko Horvat i Antonijo Kovačević.

"Iskreno da kažem, više volim da izgubm jednu utakmicu s 22 razlike, nego dve s po 11 razlike. Za ovaj će poraz neko reći da je sramotan, međutim, on to nije. To je poraz koji je velika opomena za dosta mladih igrača Zagreba, kao i za mene kao trenera da ne letimo previsoko, da ne gajimo iluzije te da shvatimo da samo radom, zalaganjem i odnosom prema onome što radimo možemo postići vrhunske rezultate", rekao je Vujović.

Jedan od igrača za koje zagrepčani nisu imali rešenja bio je 31-godišnji Nikola Karabatić.

"Odlično smo odigrali, dobro smo se pripremili za utakmicu. Znali smo da je Zagreb dobar i da je imao mogućnost čak i u Barseloni pobedi. Zaboravili smo prvu utakmicu budući da smo u Zagrebu slavili samo s dva pogotka razlike i pokušali smo da sve radimo ispočetka. Dobili smo 22 gola razlike, ali to nije prava razlika između ove dve ekipe. Zagreb ima odličnu, mladu ekipu s mnogo kvaliteta kojoj možda nedostaje još iskustva, ali teško je ovde slaviti. Odigrali smo fantastično i teško je slaviti protiv nas na ovakav naš dan", rekao je Karabatić.

Barselona će peti put u poslednjih šest godina igrati na F4 Lige šampiona, a titulu čeka od 2011. godine. F4 je u Kelnu 30-31. maja.

EHF Liga šampiona, četvrtfinale:
Zagreb – Barselona 23:25, 21:43
Vardar – Kjelce 20:22
PSŽ – Vesprem 24:24
Segedin – Kil 31:29

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu