Nova vest
Rukomet

Nedelja, 26.01.2014.

16:43

Andrea Lekić najbolja na svetu!

Srpska rukometašica Andrea Lekić proglašena je za najbolju igračicu na svetu u 2013. godini.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lekićeva je predvodila Srbiju do srebrne medalje na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u našoj zemlji, dok je sa Đerom bila šampion Evrope.

Ove sezone brani boje makedonskog Vardara, a konkurencija su joj bile Crnogorka Katarina Bulatović, Mađarica Anita Gobric i Norvežanke Katrin Lunde i Hajdi Loke.

Andrea Lekić ima 26 godina, rođena je u Beogradu gde je počela karijeru u ORK Beograd. Potom je igrao za ŽRK Radnički Beograd, Knjaz Miloš, Krim iz Ljubljane, te pomenute Đer i sada za Vardar.

Bila je šampion Srbije 2007. sa Knjaz Milošem, u Sloveniji je osvojila četiri duple krune, a sa Đerom pored titule prvaka Evrope i dve duple krune u Mađarskoj.

Lekićeva je 2009. godine bila MVP regionalne lige, a 2012. deo Ol-star tima Evropskog prvenstva.

Nagradu za najboljeg rukometaša sveta u prošloj godini dobio je Hrvat Domagoj Duvnjak, čija je reprezentacija poražena u borbi za bronzu na EP u Danskoj.

Glavna konkurencija bio mu je Francuz Danijel Narsis, koji igra finale EP. I Duvnjak je prošle godine bio šampion Evrope, sa nemačkim Hamburgom, a sa Hrvatskom je bio treći na svetu.

Duvnjak ima 25 godina, karijeru je počeo u rodnom Đakovu, a u HSV je stigao iz Zagreba 2009. godine za najveći transfer u istoriji rukometa od 1,1 milion evra.

Sa HSV je bio šampion Nemačke 2011, a izabran je u Ol-star tim SP prošle godine, kao i igrača sezone u Bundesligi u 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve