Nova vest
Rukomet

Nedelja, 22.12.2013.

17:12

Selektor Danske: Zadovoljni bronzom

Selektor danskih rukometašica Jan Pitlik rekao je da je veoma važno za rukomet u toj zemlji što su njegove igračice osvojile bronzu na Svetskom prvenstvu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Danska je u utakmici za treće mesto na Svetskom prvenstvu u Srbiji savladala Poljsku sa 30:26 (12:15).

Veoma smo zadovoljni zbog bronzane medalje. Odigrali smo dobru utakmicu, u drugom poluvremenu smo odigrali najbolje na ovom turniru, bilo je fantastično. Važno je za danski rukomet što smo osvojili ovu medalju”, rekao je Pitli, “Poljska je mnogo napredovala, njihov selektor radi dobar posao. Vidi se koliko su dobri, pobeđivali su mnogo jakih ekipa. Imaju dobre i mlade igrače i u budućnosti ih vidim u samom vrhu”.

Selektor Poljske Kim Rasmusen rekao je da je Danska zasluženo došla do trećeg mesta.

Danska nam je pokazala da nam brzi rukomet pravi problem. Uvek smo korak iza u odbrani. Iako smo igrali dobro, to nam je napravilo problem. Zavisimo od šutera i dobro nam ide kada imaju dobar dan, ali često imamo problema sa postizanjem golova”, rekao je Rasmusen.

Poljska rukometašica Ivona Nidvjež teško je podnela poraz u duelu za bronzanu medalju.

Imali smo šansu da pobedimo, ali nismo igrali dobro u napadu. Danska je fantastično odigrala drugo poluvreme. Baš smo tužni, želeli smo bronzanu medalju, maksimalno smo se trudile”, rekla je uplakana Nidvjež.

Finalna utakmica Svetskog šampionata između Srbije i Brazila igra se od 17.15 u “Kombank areni”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve