Nova vest
Rukomet

Nedelja, 01.12.2013.

20:09

Mini SP kao uvod u pravo SP

Rukometni savez Srbije organizovao je u saradnji sa Partizanom simulaciju Svetskog prvenstva za rukometašice.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Na tom takmičenju pod nazivom „Mini svetsko prvenstvo“ učestvovala su deca iz cele Srbije.

U dvorani Sportskog centra Voždovac na Banjici u Beogradu deca su predstavljala 24 zemlje, učesnice šampionata koji će biti održan u našoj zemlji od 6. do 22. decembra.

Drago mi je što na jednom mestu vidimo ovoliko mladih koji vole rukomet, nadam se da će neki od njih biti naši budući reprezentativci. Želim vam uspešan turnir i da sve prođe u fer- pleju i pravoj sportskoj atmosferi“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić.

Bivša reprezentativka Srbije Tanja Medved izrazila je uverenje da će atmosfera sa Banjice biti preneta na sve gradove domaćine predstojećeg svetskog prvenstva rukometašica – Zrenjanin, Novi Sad, Niš i Beograd.

Želim ovim putem da pozovem celu Srbiju da nas podrži i da navija, jer igrati za reprezentaciju kruna je karijere svakog sportiste. Taj osećaj ne može da se poredi ni sa jednim drugim. Želimo da obradujemo Srbiju sa medaljom, ja sam veliki optimista“, poručila je Medved.

Poput zvaničnog prvenstva, posle intoniranja himne Srbije svečano je otvoreno i „Mini rukometno prvenstvo“, a prvi meč igrale su reprezentacije Srbije i Japana.

Prve četiri ekipe nagrađene su rukometnim loptama, a iste nagrade poneli su i najbolji rukometaši „Mini svetskog prvenstva“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve