Nova vest
Rukomet

Subota, 08.12.2012.

20:13

Srbija nosi dva boda u drugu fazu

Rukometašice Srbije pobedile su Češku sa 28:24 u poslednjem meču prve faze Evropskog prvenstva u rukometu, pa će u narednu rundu preneti dva boda.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Utakmica je odigrana pred oko 5.000 gledalaca u Kombank areni.

U drugom meču grupe A Norveška je pobedila Ukrajinu 18:17. Srbija sa dva preneta boda čeka ukrštanje sa grupom iz Niša, u kojoj su plasman izborile Francuska, Švedska i Danska. Utakmice se igraju od ponedeljka u Beogradu.

Najefikasnije rukometašice u pobedničkoj ekipi bile su Andrea Lekić i Slađana Pop Lazić sa po šest golova, Ivana Milošević je postigla četiri, a Marina Dmitrović tri. Tomašević Katarina je 13 puta sačuvala svoju mrežu.

U reprezentaciji Češke po šest golova postigle su Črenkova i Cerna, a četiri Luzumova.

U veoma neizvesnom meču ekipe su se smenjivale u vođstvu, a nijedna nije uspela da stekne prednost veću od dva gola. Čehinje su bolje odigrale prvo poluvreme i na pauzu otišle sa tri gola prednosti. Srbiji je nedostajala igra krilnih igračica, kao i promašeni sedmerci.

Drugo poluvremene domaće rukometašice otvorile su dosta sigurnijom igrom u odbrani i uspele rezultatski da se vrate u meč, a zatim i pređu u vođstvo koje su održavale do samog kraja.

U samom finišu, golovima pre svega Slađane Pop Lazić i Andree Lekić. Srbija je došla do četiri gola prednosti i bez problema meč privela kraju.

Uzbudljiv početak utakmice. Srpske rukometašice povele su već u svom prvom napadu, a odmah nakon toga Čehinjama je dosuđen sedmerac koji je Katarina Tomašević odbranila. U nastavku nijedna ekipa nije uspela da stekne više od dva gola prednosti, a golove za našu reprezentaciju postizale su Pop Lazić, Dmitrović, Lekić i Krpež.

Dugo je na semfarofu pisalo 7:7, pogođena je stativa na obe strane, a češke rukometašice su imale kontru koju je presekla Katarina Tomašević. Nakon toga Srbija posle dužeg vremena ponovo stiže u vođstvo, golom Damjanovićeve.

Prvi sedmerac na meču za Srbiju iskoristila je Andrea Lekić. Čehinje mini-serijom 4:1 preleze u vođstvo, ali ubrzo nakon toga ne koriste situaciju sa dve igračice više na terenu, već prave faul u napadu.

Još jedan sedmerac dosuđen je za našu reprezentaciju, ali je odbranjen šut Sanje Damjanović. Dosta grešaka na obe strane, a prvi gol posle pet minuta za Srbiju postiže Damjanovićeva, nakon kontranapada.

Treći sedmerac za Srbiju izvela je Svetlana Ognjenović, pogađa prečku, lopta joj dolazi u ruke, ali gol nije priznat zbog prestupa.

Na poluvreme Čehinje odlaze sa tri gola prednosti. Srbiji je nedostajala dobra igra krilnih igračica, promašivale su neke zicere, a nekoliko puta je gostujuće rukometašice spasila stativa.

Dobru odbarnu na strartu drugog poluvremena naše rukometašice krunisale su sa dva gola, ali nisu uspele da dođu do novog vođstva. Sjajna asistencija iza leđa Andree Lekić, a Slađana Pop Lazić postiže pogodak.

Drugi sedmerac na meču dosuđen je gostujućim rukometašicama, a ovoga puta sigurna je bila Luzumova.

Četvrti sedmerac za Srbiju koristi Lekićeva. Katarina Tomašević je nastavila sa sjajnim odbranama i napad je proradio na pravi način, pa Srbija vraća prednost.

Ponovo Srbija nije iskoristila sedmerac, Andrea Lekić je prvi put promašuje, ali tu grešku ispravlja svojim šestim golom već u narednom napadu.

Konačno su domaće rukometašice uspele da steknu tri gola prednosti desetak minuta pre kraja meča, a gol je postigla Slađana Pop Lazić. Mnogo sigurnija igra u nastavku, mirniji napadi i malo grešaka u odbrani, omogućile su Srbiji da održi ovu prednost. Lepim lob udarcem Pop Lazić postiže svoj šesti pogodak, za nedostižnu prednost od četiri gola, minut pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu