Nova vest
Rukomet

Petak, 07.12.2012.

19:59

Kraj za Hrvatice, sjajne Crnogorke

Rukometašice Rusije plasirale su se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Srbiji, pošto su u meču poslednjeg kola grupe D pobedile Island sa 30:21.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Te dve ekipe još ranije su obezbedile plasman u drugu fazu, a u njoj će im se iz te grupe pridružiti i Rusija, koja je sa 30:21 slavila protiv Islanda.

U grupi C iz daljeg takmičenja eliminisane su Hrvatice koje su sa 17:16 poražene od Nemačke, koja je zahvaljujući tom trijumfu prošla dalje. U drugom meču grupe, Mađarska je slavila protiv Španije sa 32:31 i tako došla do prvog mesta u grupi.

U novoformiranoj grupi II, u kojoj takmičenje počinje u nedelju, po četiri boda imaju Crna Gora i Mađarska. Španija ima dva boda, Rusija i Rumunija po bod, dok je Nemačka jedina selekcija bez ijednog boda.

Mađarice su u Novom Sadu u okrivu grupe C slavile protiv Španije koja je do tog duela bila bez poraza, posle odličnih partija protiv Hrvatske i Nemačke. Nošene podrškom 3.500 navijača u „Spensu“, mađarske rukometašice su sve vreme kontrolisale meč, a iako su samo tri minuta pre kraja susreta vodile i četiri gola razlike, na kraju su imale samo plus jedan. Najbolja u pobedničkom timu bila je Redei-Šoš sa pet golova, dok su Samoranski i Gerbic meč završile sa po četiri pogotka. U ekipi Španije, Karmen Dolores Martin Berenger je postigla sedam golova.

U poslednjem meču te grupe, Nemice su u dramatičnoj završnici slavile protiv Hrvatske. Pred poslednjih 15 minuta rezultat je bio izjednačen, da bi potom nemački tim krenuo ofanzivno što je rezultiralo vođstvom od 17:15 u 56. minutu, golom Althausove. Čovićeva je u sledećem minutu uspela da vrati nadu Hrvaticama, ali su do kraja meča mreže obe ekipe mirovale, iako je hrvatski tim u poslednjim sekundama imao odličnu šansu za izjednačenje. Najbolja u timu Nemačke bila je Augsburgova sa četiri gola, dok je kod Hrvatica Zebićeva postigla pet.

Ruskinje su u grupi D do prve pobede u Vršcu, posle poraza od Crne Gore i remija sa Rumunijom, došle veoma ubedljivo, a do trijumfa su ih predvodile Postnova i Sen koje su postigle po pet golova. Najefikasnija u timu Islanda bila je Jonsdotir sa četiri pogotka.

Crnogorke su zahvaljujući pobedi nad Rumunkama jedine koje pored Mađarice prenose četiri boda u narednu fazu. Za treću pobede Crne Gore na šampionatu najzaslužnija je bila Bulatovićeva sa devet golova, dok je Kneževićeva meč završila sa pet pogodaka. U timu Rumunije, Bradeanu je postigla šest golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu