Nova vest
Rukomet

Petak, 16.12.2011.

14:58

Nemačkoj i Francuskoj SP u rukometu

Međunarodna rukometna federacija dodelila je organizaciju Svetskog prvenstva 2017. godine Nemačkoj i Francuskoj.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Odluka je doneta na marginama Svetskog prvenstva za rukometašice, koje se trenutno igra u Sao Paolu.

Nemačkoj, koja je i bila jedini kandidat, pripala organizacija Svetskog prvenstva za žene u decembru 2017. dok će Francuska ugostiti najbolje muške rukometne selekcije sveta, u januaru 2017. godine. Konkurencija Francuzima bio je rukometni savez Danske.

Nemačka je već bila domaćin Svetskog rukometnog prvenstva za žene 1965. i 1997. kao i Svetskog prvenstva za rukometaše 1958, 1961, 1974, 1982, 2007. godine.

Francuska je 1970. i 2001. godine ugostila najbolje rukometaše sveta, a 2007. i najbolje ženske rukometne reprezentacije.

Kandidati za gradove domaćine Svetskog prvenstva za žene 2017. u Nemačkoj su Berlin, Flensburg, Veclar, Štutgard i Lajpcig, dok će u Francuskoj to biti Bordo, Lil, Pariz, Dankerk, Lion, Monpelje i Nant u čijoj areni je planirano da se doigra finale SP.

“ Ovim turnirom želimo da poboljšamo stanje u ženskom rukometu kako u Nemačkoj tako i u celom svetu. Iako naš tim nije igrao na visokom nivou na ovom Svetskom prvenstvu, ipak smo osvojili dva trofeja u Brazilu, a to su Predsednički kup i trofej organizatora Svetskog prvenstva 2017. godine”, rekao je predsednik nemačkog rukometnog saveza Ulrih Štrombah.

“ Hvala mnogo svima koji su nam pomogli u kampanji za kandidaturu. Želim da poručim mojim prijateljima iz Danske da je sutra novi dan. Dobrodošli u Francusku 2017. ”, izjavio je posle osvojene kandidature predsednik rukometnog saveza Francuske Žoel Deplanž.

“ Čestitke Francuskoj, a posebno Žoelu Deplanžu i Filipu Bani. Vi ste eksperti u organizovanju velikih turnira. Nije nam lako što nas je Francuska pobedila, opet, posle produžetaka u finalu Svetskog prvenstva za muškarce 2011. Ali naš ženski tim će sada imati priliku da vam se osveti u plufinalu u Sao Paolu”, poručio je Morten Stig Kristensen, direktor danskog rukometnog saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve