Nova vest
Rukomet

Petak, 04.02.2011.

19:24

15 najlepših golova na SP (video)

Španska “Marka” objavila je listu 15 najlepših golova na Svetskom prvenstvu u rukometu, a na petom mestu je ‘cepelin’ Rajka Prodanovića i Momira Ilića.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najlepši gol na šampionatu delo je Ivana Balića na meču sa Rumunijom, drugi je Argentinac Dijego Simonet, a treći je Sobolč Tero iz Mađarske.

Svetski prvaci Francuzi imaju jednog predstavnika u Top15 – Bertran Žil zauzeo je 12. poziciju, dok vicešampioni Danci imaju dvojicu – Hansena na šestom i Egerta na devetom mestu.

Nakon što su postali evropski i olimpijski prvaci, Francuzi su trijumfom posle produžetaka nad Danskom 37:35 odbranili i svetsku krunu.

Mesto u najboljem timu Mondijala zauzeli su golman Tijeri Omejer iz Francuske, krila Norvežanin Harvard Tvedten i Vedran Zrnić iz Hrvatske, bekovski trio Mikel Hansen iz Danske, Šveđanin Dalibor Doder i Aleksander Peterson sa Islanda i pivotmen Francuske Bertran Žil.



Lista najlepših golova u izboru "Marke":
1. Ivano Balić, Hrvatska
2. Diego Simonet, Argentina
3. Sobolč Tero, Mađarska
4. Huan Pablo Ernandes, Argentina
5. Momir Ilić, Srbija
6. Mikel Hansen, Danska
7. Manuel Štrlek, Hrvatska
8. Ivano Balić, Hrvatska
9. Anders Egert, Danska
10. Federiko Pisaro, Argentina
11. Albert Rokas, Španija
12. Bertran Žil, Francuska
13. Iker Romero, Španija
14. Kristijan Šprenger, Nemačka
15. Robert Gunarson, Island

Analizu SP u rukometu pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve