Nova vest
Rukomet

Subota, 27.11.2010.

22:50

Milić odveo Partizan u 1/8 finala

Rukometaši Partizana plasirali su se u osminufinala Čelendž kupa, iako su u revanšu izgubili od Međimurja rezultatom 24:21 (13:6).

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Golman Partizana Strahinja Milić, svojom briljantnom odbranom 12 sekundi do kraja, pri vodstvu Međimurja 24:21, doneo je ‘crno-belima’ plasman u osminufinala Čelendž kupa.

Mladi Milić je u završnici utakmice uspeo da zaustavi šut Rudolfa Cuzića sa šest metara, što je donelo neopisivu radost na parketu, s obzirom da je Partizan u prvoj utakmici u Beogradu slavio sa 31:27.

Domaći tim je odlično počeo meč, pa su već u 9. minutu pvodili sa 5:0. Prvi gol Partizan je postigao tek minut kasnije, ali je Međimurje na poluvreme se otišlo sa velikih sedam golova prednosti (13:6).

U nastavkiu meča, izabranici Aleksandra Brkovića nikako nisu uspevali su da nađu svoju igru, pa su u 34. minutu gubili i sa osam golova razlike (15:7). Međutim, Beograđani su polako počeli da slažu kockice, pa su od 50. minuta, serijom od 5:0 uspeli da se rezultatski vrate u meč (23:20).

U poslednja četiri minuta viđena je prava drama na terenu. Igralo se gol za gol, a kada je Nenad Maksić u poslednjem minutu postigao gol iz sedmerca, sreća je bila uz ‘crno-bele’. Domaći tim je na kraju mogao da postigne gol koji bi ih odveo u osminu finala, imali su čist zicer, ali je golman Milić pokazao svoj veliki kvalitet.

Doživeo sam veliki šok, ali iskreno čestitam rukometašima Partizana i želim im da odu što dalje u Evropi. Šta sam imao da kažem sudijama, rekao sam im u lice. Dok god budemo imali ovakve sudije, kao i one što su delili pravdu u Beogradu, nema napretka rukometa”, rakao je posle meča trener Međimurja Željko Anić.

Srećan sam što smo prošli. Iskren da budem, mi smo išli na pobedu u obe utakmice, međutim večeras smo nadigrani. Postigli smo samo 21 gol. Na kraju smo ipak preživeli, Maksić je pogodio sa 7 metara. U revanšu nismo ličili na sebe, a jedino pozitivno je što smo se plasirali u osminu finala”, zaključio je trener Partizana Aleksandar Brković.

Međimurje: Cuzic 4, Varga 3, Jeftić 4, Krajner 4, Maretić 2, Zadravec, Malović, Sladoljev (11 odbrana), Paponja 4, Šunjić, Herman 1, Cavar 2, Rodik, Balent (2 odbrane).

Partizan: Ljubenović, Butulija 4, Minić, B. Radanović, Maksić 5, Pilipović 4, Milić (11 odbrana), S. Radanović, Marinković, Ilić 2, Kostadinović 3, Rašić 1, Marjanac 1, Mešter 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve