Nova vest
Rukomet

Subota, 19.06.2010.

16:34

Srbija se plasirala na SP!

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Švedskoj sledeće godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Srpska selekcija je u Plzenu izgubila od Češke sa 25:22 (10:11), ali je pre sedam dana pobedila u Nišu sa 27:23 i u ukupnom skoru postigla je gol više.

Posle odlično odigranog prvog poluvremena Srbije, Česi su u drugom delu dva puta imali četiri gola prednosti, ali nisu uspeli da slave sa dovoljnom razlikom i Srbija je prošla na SP. Najefikasniji u srpskom timu bili su Vujin i Rnić sa po četiri gola, dok je Jiha dao 12 za Čehe.

Kao što su i obećali, rukometaši Srbije nisu otputovali u Češku sa namerom da brane prednost, nego da pokušaju ponovo da slave.

Tokom prvog poluvremena ekipa Veselina Vukovića igrala je sjajno u odbrani i kontrolisala rezultat od samog starta. Imala je Srbija i tri gola viška, ali je na poluvremenu bilo +1 (11:10).

Najlošiji period igre srpskog tima bio je početak drugog poluvremena. Posle početnog gola Srbije, Česi su predvođeni Jihom napravili seriju 6-0. Igralo se u serijama – srpski tim postigao je tri gola, ali usledio je novi pad koncentracije i vođstvo Čeha 19:15.

Tada je nastupio možda i ključni momenat meča, kada je golman Marjanac odbranio sedmerac Jihi. To je srpskim igračima dalo novu snagu, pre svega bekovskoj liniji Vujin-Bojinović-Rnić, pa je zaostatak vrlo brzo smanjen na -1 (19:18).

Poslednju priliku da se plasiraju na SP Česi su propustili pri rezultatu 23:20, potom je Bojinović izdržao faul i postigao gol, a pitanje prolaska definitivno je rešio Nikčević golom za 23:22.

Česi jesu do kraja meča dali dva gola, ali nije bilo opasnosti od preokreta i slavlje rukometaša sa brojnim srpskim navijačima u Plzenu moglo je da počne.

Češka: Nocar 2, Vitek, Zdrahala, Vrani, Kubes 2, Jiha 12, Filip 4, Sobol, Slabi, Horak, Mraz 3, Juriček 1, Sklenak 1, Stokl (21 odbrana). Selektor: Martin Liptak.
Srbija: Marjanac (2 odbrane), Dragićević 1, Šešum 1, Vujin 4, Nikčević 2, Stojković 1, Bojinović 2, Marković 3, Pejanović (16 odbrana), Rnić 4, Vilovski, Vučković 1, Stanković, Milostavljević 3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu