Nova vest
Rukomet

Subota, 29.05.2010.

19:46

LŠ, finale: Kil - Barselona

Rukometaši Kila i Barselone sastaće se u velikom finalu Lige šampiona u nedelju od 18 časova u Lankses Areni u Kelnu.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Barselona je u prvom polufinalu bila ubedljiva protiv Čehovskih Medveda rezultatom 34:27, dok je Kil u reprizi prethodna dva finala LŠ savladao Siudad Real sa 29:27.

Meč za treće mesto takođe se igra u nedelju od 15 sati i 30 minuta.

Katalonci su već na poluvremenu imali šest golova prednosti protiv Medveda koju su lako sačuvali. Najefikasniji na meču bio je Lorensana Garsija sa osam golova, dok je Dilipov za Medvede postigao sedam pogodaka. Po pet su imali Čipurin i Dibirov iz ruske ekipe, kao i Nodesbo kod pobednika. Prvo polufinale završnog turnira u Kelnu pratilo je 19 hiljada gledalaca.

Drugi meč je bio znazno uzbudljiviji baš kao i što se očekivalo. “Zebre” su bile bolje u završnici i tako se osvetile Siudad Realu za poraze u prethodna dva finala Lige šampiona. Španci su imali priliku 50 sekundi pre kraja da izjednače, ali je šut levog krila Davida Dejvisa zaustavio sjajni Tjeri Omeje, a potom je Islanđanin Aron Palmarson postigao pogodak za 29:27 i stavio tačku na taj susret.

Još jednom se pokazalo da kup sistem ne odgovara Siudad Realu koji sezonu završava sa titulom šampiona Španije. Ekipa Talanta Dušebajeva imala je nekoliko puta utakmicu u rukama, ali je sopstvenim greškama dozvolila protivniku da preokrene rezultat i na kraju slavi.

Kil i Barselona su se već dva puta sastajali u grupi D. U Španiji je pobedio Kil sa 30:27, u Nemačkoj Barsa 32:30. Dve ekipe su odlučivale o šampionu Evrope pre tačno deset godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve