Momir Rnić od juna u Celju

Povremeni srpski reprezentativac, dosadašnji levi bek Gorenja iz Velenja Momir Rnić (23) od juna će zaigrati u slovenačkom Celju Pivovarni Laško.

Izvor: B92, balkan-handball.com Slovenija
Podeli

Rnić je sa višestrukim osvajačem Lige šampiona potpisao četvorogodišnji ugovor. "Veoma sam srećan što sam potpisao ugovor sa takvim klubom, kao što je Celje Pivovarna Laško. Imaću sve uslove da napredujem kao igrač radeći sa stručnjakom kakav je Noka Serdarušić. Pored toga, u ekipi su takvi igrači kao Zorman, Toskić, Vugrinec, Kokšarov sa kojima će biti užitak igrati".

„I pored toga što sam imao dve ponude iz Nemačke, odlučio sam da dođem u Celje, koje je veliki klub i u evropskim okvirima“, dodao je Rnić

Trener Zvonimir Serdarušić zadovoljan je novim pojačanjem.

„Svi u klubu smo ga želeli, a to dovoljno govori o njemu. Momir je mlad i pespektivan igrač, koji je dobro odigrao prošlu i ovu sezonu u Velenju. Mislim i verujem da ćemo u roku od jedne godine napraviti veliki korak napred sa njim i od toga imati velike koristi“.

Pre dolaska u Gorenje, Rnić je karijeru gradio u zrenjaninskom Proleteru, a bio je i član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije. Za "A" selekciju upisao je 23 nastupa osvojivši zlato na Mediteranskim Igrama u Peskari prošlog leta.