Nova vest
Rukomet

Nedelja, 27.12.2009.

15:34

Šešum: "Nadam se najboljem"

Rukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum izjavio je da se nada najboljem na Evropskom prvenstvu u Austriji, iako nema mnogo vremena za pripreme.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Neki rukometaši su završili takmicenje u svojim ligama, neki nisu. Ipak, svi željno iščekujemo Evropsko prvenstvo. Nemamo puno vremena za pripreme, a u Austriji nas čekaju jake utakmice. Nadam se najboljem", rekao je Šešum na promociji "humel" opreme u Delta sitiju. Srbija će se takmičiti u Grupi B sa aktuelnim evropskim prvakom Danskom, Islandom i domaćinom Austrijom.

Šešum je dodao da očekuje da će se Austrija kao domaćin odlično spremiti za naredno prvenstvo.

"Ne poznajem ekipu Austrije, tek nekoliko igrača, ali sigurno će biti spremna i pitanje je šta može da uradi nošena publikom. Zato naš kvalitet mora da dođe do izražaja", rekao je Šešum.

Šešum nije želeo da komentariše činjenicu da je selektor Sead Hasanefendić Mladena Bojinovića i Ratka Nikolića prebacio u rezerve.

"Selektor računa na igrače za koje misli da su trenutno najspremniji. Stvarno ne bih da komentarišem imena na tom spisku. To je njegova odluka, njegovo pravo, nije ni moje, niti ijednog igrača da to komentariše".

Dobrivoje Marković istakao je da je Grupa B teška, ali da se nada prolazu u drugi krug.

"Mislim da je realno da prođemo u drugi krug. Imamo dobre šanse. Nadamo se sportskoj sreći. Pokazali smo da možemo da igramo sa takvim ekipama", rekao je Marković.

Marković takođe nije želeo da komentariše spisak selektora Hasanefendića.

"Nismo mi tu da pričamo koga će selektor da zove. On se za sve pita i za sve odgovara, na njemu je sve", rekao je Marković.

Reprezentacija Srbije okupiće se u Beogradu na završnim priprema 2. januara. Evropsko prvenstvo održaće se od 19. do 31. januara, a reprezentacija Srbije počeće takmičenje u Lincu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve