Nova vest
Rukomet

Subota, 24.01.2009.

20:16

Cvetković: Bod veliki kao planina

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković izjavio je u Zadru da je bod osvojen u meču sa aktuelnim šampionom Nemačkom na Svetkom prvenstvu u Hrvatskoj, "veliki kao planina". Srbija je odigrala nerešeno sa Nemačkom 35:35 (19:16) u prvom kolu druge faze takmičenja na SP.

"Izuzetno dobro smo odigrali veliki deo meča i samo nas je neiskustvo sprečilo da pobedimo. Ovaj bod protiv svetskih prvaka je veliki kao planina", rekao je Cvetković na konferenciji za novinare posle meča.

Kapiten reprezentacije Srbije Ratko Nikolić istakao je da je Srbija ponovo "ispustila utakmicu na kraju, kao protiv evropskih prvaka Danske".

"Izgleda da nam nedostaje završnica. Nadam se da ćemo sutra protiv Poljske igrati bolje nego danas", rekao je Nikolić.

Levo krilo reprezentacije Dobrivoje Marković ocenio je da je utakmica sa Nemačkom bila teška i da je na kraju bilo "u redu" da ekipe podele bodove.

"Utakmica je bila tvrda. Na početku smo bili bolji od njih, vodili smo sa šest golova razlike. Dopustili smo da nas stignu i da na kraju mi jurimo rezultat. Sve je dobro ispalo", rekao je Marković koji je postigao četiri gola, ali smatra da "uvek može i bolje da se odigra".

Jedan od najboljih rukometaša Srbije Žarko Šešum ocenio je da je njegova ekipa "mogla i da pobedi".

"Ovo je dobar rezultat, povoljan... Svaka dobra igra je nama veliki plus. Ovaj bod je veliki kao kuća. Žao mi je što nismo uspeli da pobedimo, jer smo vodili skoro celu utakmicu. Iskoristili smo pametno poslednji napad. Veliki bod... Idemo sada dalje", rekao je Šešum.

Prema njegovim rečima, najvažnije je da se ekipa oporavi do sutra, jer je fizički i psihički iscrpljena posle meča sa Nemačkom.

Reprezentacija Srbije sutra u 15.30 sastaje se sa vicešampionima sveta, selekcijom Poljske.

"Borićemo se do kraja, pa šta bude", rekao je Šešum.

Golman Dimitrije Pejanović naglasio je da je do sledećeg meča najvažnije da se igrači odmore: "Momci su veoma iscrpljeni. U poslednjim minutima jedva su trčali po terenu. Idemo dalje, da se borimo do poslednje utakmice".

Selektor Nemačke Hajner Brant ocenio je da je nerešen ishod utakmice "pravedan rezultat".

"Imali smo mogućnost da pobedimo, ali i puno problema o kojima sada ne bih da govorim. Zadovoljan sam jer su moji igrači uspeli da smanje razliku", rekao je Brant.

Reprezentativac Nemačke Martin Štrobel kazao je da se njegov tim nije snašao u utakmici.

"U jednom trenutku smo vodili... Nadam se da ćemo sutra igrati bolje", rekao je Štrobel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve