Nova vest
Rukomet

Sreda, 24.12.2008.

16:06

Dinčić: "Poštujem odluku saveta"

Selektor ženske rukomente reprezentacije Časlav Dinčić u razgovoru za B92 naveo je da nije lično upoznat sa mogućnošću smene, ali i da je zadovoljan igrom tima.

Izvor: ČŽ, AK

Autor: ČŽ, AK

Default images

Stručni savet za ženski rukomet u utorak je odlučio da predloži smenu Dinčića Upravnom odboru Rukometnog saveza Srbije, ali selektor tvrdi da za takvu informaciju lično nije dobio potvrdu.

"Što se tiče smene, ja tu informaciju imam samo iz novina, ali poštujem stručni savet, poštujem ljude koji su tu, i ako su oni tako rešili, videćemo kako će se sve odvijati. Ja u svakom slučaju imam ugovor do 30. aprila, ali poštujem sve njihove odluke", rekao je Dinčić.

Na izjave predsednika Stručnog saveta Nenada Kecmana kako selektor nema dobar odnos sa Stručnim savetom i kako nije pratio domaći šampionat, Dinčić je rekao da je njegovo viđenje stanja reprezentacije drugačije.

"Dobro, to je njegovo viđenje, ja to vidim malo drugačije. Prvo, mi smo podmladili reprezentaciju, to je možda najmlađa reprezentacija u Evropi, i prosek im je 20, 21 godina. Mi možemo da se nosimo sa svim reprezentacijama, što smo pokazali i na EP, i na utakmici pre toga sa Rumunijom, sa Holandijom, i Makedonijom."

Dinčić je takođe naveo da 13. mesto na EP nije neuspeh, i da su atmosfera i disciplina u timu na zavidnom nivou.

"Ne radi se o tome da li je u pitanju 7, 9, ili 13. mesto. Takmičenje je takvo da su, primera radi, svetsko prvenstvo i Olimpijske igre lakša takmičenja od evropskog šampionata. Za mene je uspeh otići na EP i biti među 16 najboljih u Evropi. Kod nas na pripremama niko nije zakasnio na ručak ili večeru ni 30 sekundi, znači, stvorena je odlična atmosfera i kvalitet. Pre svega, tu je borbenost, i igramo dobar rukomet, za šta smo dobili i potvrdu od mnogih selektora koji su nas gledali. Ako neko misli da je 13. mesto neuspeh, ja to tako ne vidim, jer ne gledam rang-listu i tabelu, već gledam ono što smo prikazali, a po meni je to, u ovom momentu, s obzirom da smo imali osam-devet devojaka iz našeg prvenstva, veliki uspeh", zaključio je selektor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve