Vavrinka: Nadal igra najbolji tenis u karijeri

Švajcarski teniser Stan Vavrinka smatra da Rafael Nadal igra najbolji tenis u karijeri.

Izvor: SM

Nedelja, 11.06.2017.

19:39

Vavrinka: Nadal igra najbolji tenis u karijeri
Getty Images

"Bik sa Maljorke" je u nedelju "počistio" na Filip Šatrijeu Švajcarca sa 6:2, 6:3, 6:1 posle dva i po sata igre.

Nadal igra tenis na najvišem novou i zaista je teško igrati protvi njega. Ovo sigurno nije bila moja najbolja igra, mislim da sam malo oklevao sa mojim izborom udaraca. To je zbog toga što sam igrao protiv njega, a drugi razlog je jer sam se mnogo istrošio poslednjih nekoliko nedelja kako bih došao do mog najboljeg nivoa. Dosta toga je uticalo na rezultat, a pre svega jeste njegova sjajna igra", rekao je Vavrinka.

Vavrinka je do sada tri puta stizao podizao pehar na završnici Gren slem, ali sada ga je zaustavio sjajni Španac.

"Ovo je za mene neverovatan turnir. Jutros sam bio nervozan zbog meča, zbog finala i zbog duela sa Nadalom. Svakako da nisam srećan, ali velika je stvar biti u finalu. Uvek ste tužni kada izgubite finale, ali tu ima dosta dobrih stvari. Pre tri nedelje sam baš bio loš, ali sam osvojio Ženevu i došao do finala Gren slema. To je velika stvar svakako."

Švajacarac je istakao da je teško na šljaci igrati protiv tenisera kao što je Nadal.

"Trudio sam se da pronađem rešenje i da zaigram bolje i da uradim nešto drugačije. Ali, na kraju krajeva nema šta puno da se priča o meču. Igrao sam protiv „Kralja šljake“ koji je osvojio desetu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske. Kada igrate protiv njega vidite da je neviđeni borac. Na šljaci je zaista teško boriti se sa njim. Sigurno je da igra svoj najbolji tenis. Od početka godine se videlo da je agresivniji, svakako igra bolje nego ikada, pa zbog toga i dobija toliko mečeva", zaključio je Vavrinka.

Posle istorijske desete titule na Rolan Garosu, Rafael Nadal će od ponedeljka postati drugi reket sveta. "Bik sa Maljorke" dobiće novih 1.910 bodova pa će se sa 7.285 naći iza Endija Marija (9.890), dok će treći biti Stan Vavrinka sa 6.175 poena.

Porazom u četvrtfinalu EG od Dominika Tima, Novak Đoković je izgubio 1.640, pa je pao četvrto mesto na ATP listi sa 5.805 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: