Keš za B92: Novak 'mora' da bude 'broj 4', to je prirodno

Pre nekoliko meseci u Melburnu odbio je da prokomentariše poraz Novaka Đokovića jer "nisam imao dovoljno novca u odnosu na one koje ga plaćaju".

Izvor: Nikola Ðukiæ

Petak, 09.06.2017.

10:00

Keš za B92: Novak 'mora' da bude 'broj 4', to je prirodno
Photo by Tom Shaw/Getty Images for ellesse

Sada je Pat Keš, nekadašnji australijski teniser i osvajač Vimbldona iz 1987. godine, pristao da razgovara za B92 i podeli utiske o ovogodišnjem Rolan Garosu.

Ipak, pre toga, pitali smo zbog čega ga mediji u Velikoj Britaniji ne vole previše, pošto već godinama radi kao analitičar i komentator na televiziji BBC.

"Ne znam da li je tako – ja ga mnogo volim. Ne stižem da ispratim sve medije, ali tamo gde ja radim, Novaka izuzetno vole i poštuju", počeo je Keš priču za B92.

Australijanac je u više navrata imao priliku da provede vreme sa srpskim teniserom, za kojeg kaže da se pojavio u "pogrešno vreme".

"On je sjajan čovek, veliki sportista i neverovatan ambasador ovog sporta. Iznenađuje me što postoji takav utisak. Misim da to nije slučaj. Ne verujem da Đokovića ne vole u Velikoj Britaniji. Ali postoji jedan problem, a to su drugi igrači".

Kako bi to mogao da bude problem?
Photo by Adam Pretty/Getty Images
"Imate Endija Marija, Rafaela Nadala i Rodžera Federera – on mora da bude 'broj 4'. Nikako ne može da se nađe ispred njih kada su u pitanju svetski mediji. Niko neće dostići popularnos, pažnju i obožavanje koje Federer ima u Švajcarskoj. Isti slučaj je i sa Nadalom u Španiji i Marijem u Velikoj Britaniji. Prirodno je da Novak bude iza njih, tako je-kako je. Ne verujem da je u Srbiji drugačije i da više vole ovu trojicu".

Keš je naveo da je Đokoviću falilo energije u četvrtfinalu Rolan Garosa koje je izgubio od Dominika Tima sa 7:6 (7-5), 6:3, 6:0.

"Naravno da je mogao da trijumfuje. Ipak, nije uspeo, Tim je bio mnogo bolji, a delovalo je kao da se pomirio sa porazom u trećem setu. Nije on za džabe bio drugi na svetu. Trebalo je da bude prvi na kraju godine. Istina je da, ako je neko trebalo da završi godinu na prvom mestu, to je onda Đoković. Mnogo je zavisilo od raspoloženja, a kod Novaka nije bilo na visokom nivou. Kada je Novak mentalno u meču, nikada ne promašuje. Sada se desilo potpuno suprotno".

On je potom prokomentarisao i sam finiš Otvorenog prvenstva Francuske.

"Situacija se zagrejala. Rafa je neverovatan, ali su i drugi teniseri počeli da igraju veoma dobro. Đoković je u drugoj nedelji krenuo sjajno, Mari takođe, ali vidimo šta se desilo. Igrači koji dobiju mnogo mečeva na šljaci, obično osvoje Rolan Garos. Za druge je psihički teže da to učine ako nemaju veliki broj pobeda na toj podlozi. Zato uloga favorita mora da ide Nadalu – osvojio je ovaj turnir toliko puta, baš kao i Novak prošle sezone jer je prethodno dobio mnogo mečeva na šljaci. Stan Vavrinka, šampion iz 2015. godine, kada igra dobro, težak je protivnik za svakoga. Nema igrača kojeg ne može da pobedi", zaključio je Keš za B92. Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: