Nova vest
Tenis

Sreda, 25.05.2016.

14:45

Lajović predao Troickom pre četvrtog seta

Viktor Troicki izašao je kao pobednik iz srpskog derbija na Rolan Garosu, pošto mu je Dušan Lajović predao meč posle trećeg seta.

Izvor: AK

Autor: AK

Lajović predao Troickom pre četvrtog seta
Foto: Getty Images

Lajović je dobio prvi set u taj brejku, Viktor je preokrenuo, ali je slabije rangiranog srpskog igrača povreda omela da nastavi - 6:7 (4), 6:3, 6:0.

Dušan je mnogo bolje otvorio meč – napravio je brejk, sprečio Troickog da se vrati i imao prednost sve do finiša prvog dela igre.

Viktor je uspeo da neutrališe brejk manjka, ali je Duci bio bolji u taj brejku.

Tada je najavljena velika borba jer je Troicki krenuo agresivno od početka drugog seta. U drugom gemu je propustio, ali u četvrtom nije i oduzeo je servis velikom prijatelju. Sačuvao je brejk do kraja seta, a onda i iskoristio loše fizičko stanje Lajovića i sa ’nulom’ dobio i treći.

Slabije rangirani srpski igrač dobio je grčeve u nogama i bio primoran da se povuče pre početka četvrtog seta.

Trenutno 24. igrač na ATP listi, u trećem kolu RG će igrati sa boljim iz duela u kojem se 16. nosilac Žil Simon sastaje sa Argentincem Gvidom Peljom.

Tok meča:

Lajović je osvojio prvi gem iako je Troicki agresivnom igrom imao brejk pansu, ali mu zemljak nije ostao dužan na njegov servis takođe ga ugrozivši, ali takođe bezuspešno.

Troicki je i u sledećem gemu bio opasan po rivala, ali je Lajović uspeo da izbegne dramu, da bi već u sledećem iskoristio nekoliko grešeka zemljaka te od dve brejk šanse iskoristio drugu za prednost 3:1.

Sigurnim servisom Lajović kapitalizuje brejk za 4:1, Troicki popravlja svoj servis i smanjuje, a onda napada zemljaka i stiže do nove brejk šanse koju ovaj put koristi te smanjuje na 4:3.

Troicki je propušta stečenu šansu te dominatnim gemom stiže do izjednačenja, Lajović pada što Viktor koristi i novom brejkom preokreće rezultat na 5:4.

Dvadesetčetvrti teniser sveta ne koristi momentum, jedva spasava tri brejk lopte, potom propušta set šansu, pa ga Lajović kažnjava brejkom za 5:5, te gemom bez izgubljenog poena stiže do novog vođstva.

Serija brejkova nastavljena je u taj-brejku, Lajović je sjajno krenuo i sa dva mini-brejka poveo 3:0, Troicki vraća jedan, ali njegov rival ne posustaje sigurno servira, te novim mini-brejkom dobija prvi set sa 7:6 (7-4).

Neizvesna borba nastavljena je u drugom setu, Lajović je spasao brejk loptu u drugom gemu, ali nije uspeo da odolim pritisku Troickog i u četvrtom, pa je Viktor poveo 4:1.

U naredna dva gema oba tenisera su bila sigurna na svom servisu, Lajović za nijansu više od Troickog, koji je stigao na gem od izjednačenja u setovima (5:2).

Nije se mnogo "torišio" na sledećem servisu Lajovića, čekao je svoj red i sigurnom igrom izjednačio u setovima sa 6:3.

Troicki koristi ovaj trenutak kontrole meča i treći set otvara brejkom, koji odmah kapitalizuje sigurnim servisom (2:0).

Lajović ne uspeva da uzvrati zemljaku, teško osvaja poene i na svoj servis, što iskusniji Troicki maksimalno koristi za novi brejk koji odmah pretvara u 4:0.

To je rivala nateralo na ranu predaju seta, Troicki pravi novi brejk, a onda praktično bez borbe stigao do 6:0 za preokret u setovima..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve