Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.05.2016.

11:30

Danka: Što bih dramila, pobeđivaću najbolje

Danka Kovinić bila je na korak do velikog iznenađenja u prvom kolu Rolan Garosa – pobede nad Petrom Kvitovom.

Izvor: SO

Autor: SO

Danka: Što bih dramila, pobeđivaću najbolje
Getty Images

Crnogorska teniserka servirala je za meč u trećem setu, na ’djusu’ je odlično odservirala, ali je izgubila poen i posle toga je sve krenulo nizbrdo.

“Nisam očekivala toliko kratak ritern. Jedva sam stigla do lopte, mada se ni ne sećam sad baš – htela sam da je gurnem natrag jer sam očekivala da će krenuti na drop šot, ali nisam dovoljno duboko odigrala i njoj je taman došla na reket“, rekla je 21-godišnja Danka posle poraza 6:2, 4:6, 7:5.

Nedavno je Kovinićeva takođe bila blizu trijumfa nad Čehinjom, ali tada je poražena sa 7-5 u taj brejku trećeg seta.

“Sličan meč kao u Indijan Velsu – ona je bolje počela (vodila je Kvitova 6:2, 3:0), ali ja sam igrala sve bolje kako je meč odmicao, bolje sam osećala loptu i čitala njenu igre lakše. Ponovo mi je malo nedostajalo“.

Kao i uvek, Danka je bila staložena i istakla je da se ne boji velikih rivalki.

“Meni nije mentalno teže – Vinči sam pobedila... Nemam barijeru kada igram protiv najboljih, mislim da ću ih pobeđivati, možda već ove godine ili naredne. Vidim da sam blizu i da mogu da igram sa svima njima, nijednom nisam lagano izgubila i da se zapitam šta ne ide kako treba. Vidim napredak i gledam pozitivno na to“.

Na pitanje šta bi trebalo da popravi u igri kako bi dobijala ovakve mečeve, Kovinićeva je odgovorila:

“Treba da popravim ritern i da pokušavam prve servise da vraćam dublje. Dobar primer je baš Kvitova – nisam igrala sa Serenom, ali sigurna sam da Petra ima jedan od najboljih riterna na WTA turu. Ima čvrstu i duboku loptu – čak i kada dobro odserviram, desi se da ona vrati još bržu loptu, što nije slučaj sa igračicama oko 20. ili 30. mesta“.

Baš kao ni posle poraza od Azarenke u Melburnu, Danka nije delovala previše utučeno uprkos tome što je bila vrlo blizu trijumfa.

“Tako sam naučena od malih nogu i tako mi prija. Normalno da mi je žao, ali nema smisla da dramim i da padnem u depresiju posle poraza od Kvitove u kojem sam imala šansu. Ima toliko turnira godišnje – samo da sam zdrava, verujem da će doći sve na svoje“, zaključila je Kovinićeva, trenutno 57. teniserka sveta.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve