Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.05.2015.

20:17

Ana sa novim trenerom: Želim tim kao Novakov

Ana Ivanović počela je da radi sa Matsom Merkelom, teniskim trenerom u Adidasovom programu za razvoj igrača

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

“Videćemo da li je privremeno rešenje ili stalno – da vidimo kako će da prođe ovih nekoliko nedelja, pa ćemo da razgovaramo. Bio je deo mog tima još kad mi je Sven Gruneveld bio trener“, rekla je Ivanovićeva posle pobede nad Jaroslavom Švedovom (4:6, 6:2, 6:0) u prvom kolu Rolan Garosa.

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

“Uložila sam mnogo rada prethodnih nekoliko nedelja sa Matsom – vratio je neke šablone u moju igru, a to mi je bilo potrebno jer sam bila malo izgubljena, bez pravog plana na terenu. Posedujem talenat i mogućnost da uradim mnogo stvari na terenu, ali potrebno je imati cilj u igri, što je meni nedostajalo“, dodala je Ana.

Ivanovićeva je istakla da je vrlo važno imati prave ljude oko sebe.

“Mislim da je najvažnije imati dobar tim – kada bolje pogledam, Novak je baš srećan što ima tako jak tim, to mnogo doprinosi uspehu i pokušavam da stvorim takav tim i oko sebe“, kaže Ana, koja je svesna da to nije nimalo lako.

“Nije lako naći pravog trenera i pravu osobu, to mnogo ljudi ne shvata. Jedan trener je dobar za jednu igračicu, za drugu nije. Ne volim promene jer to znači kretanje iznova – moram ponovo da govorim o sebi, o svojoj igri, o tome kako se osećam. Potrebno je mnogo navikavanja, a sa Matsom to nije slučaj jer se već poznajemo i to je veliki korak“.

Merkel je trener od 2006. godine, govori nemački, engleski, holandski i francuski, a radio je sa Endijem Marijem, Fernandom Verdaskom, Žo-Vilfredom Congom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve