Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.05.2015.

20:30

Bagdatis za B92 o Novaku: Videlo se još 2007.

Novak Đoković prvi put je postao najbolji teniser sveta posle vimbldonskog polufinala sa Žo-Vilfredom Congom na Vimbldonu 2011. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Četiri godine ranije, za svoje prvo vimbldonsko polufinale pobedio je Markosa Bagdatisa u epskom meču sa 7:6 (7-4), 7:6 (9-7), 6:7 (3-7), 4:6, 7:5.

U intervjuu za B92 harizmatični Kipranin kaže da se vrlo dobro seća tog okršaja.

“Igrali smo više od pet sati, sećam se da sam imao mnogo šansi u petom setu, ali je on na 5:5 napravio brejk i dobio meč. Sa striktno teniskog aspekta gledano, Novak je i tada igrao neverovatno, jedino mu je nedostajala fizička sprema. Videlo se da ima sposobnost da igra veoma dobro, ali karijera koju je napravio stvarno je nešto posebno, nema u istoriji mnogo takvih kao što je on“, rekao je Markos.

“Mislim da je fizički najviše napredovao – došao je do stadijuma da bukvalno u svakom trenutku svoje karijere može da igra najbolje što može. Naravno, i teniski je mnogo stvari poboljšao tokom godina, ali mislim da je ključ to što je fizički postao fenomenalan“, dodao je Bagatis u intervjuu za B92.

Narednih dana moći ćete da pročitate ceo intervju sa Markosom – govorili smo o njegovom legendarnom meču sa Agasijem i dirljivom trenutku koji je usledio posle toga, o Melburnu 2006. kada je igrao finale, o tome šta bi promenio da može...

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve