Tenis 40

Nedelja, 24.05.2015.

20:30

Bagdatis za B92 o Novaku: Videlo se još 2007.

Novak Đoković prvi put je postao najbolji teniser sveta posle vimbldonskog polufinala sa Žo-Vilfredom Congom na Vimbldonu 2011. godine.

Bagdatis za B92 o Novaku: Videlo se još 2007. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Svete

pre 8 godina

@puk.Bjelajac
Mozda bi ti trebao da izguglas pametnjakovicu.
Nadal je drugi na svetu od 2005 kad je osvojio prvi GS.
Od tada je RF osvojio 14 GS. Sta ti nije jasno?
Djokovic nije isti kalibar kao RF i Nadal, on je u vrhu od 2007, ali je cekao 2011 da RF napuni 30 godina i da Nadala uniste povrede pa da i on pocne nesto da osvaja.
Pre toga je bio ocajan. 2010 je npr. osvojio 2-3 titule ukupno. 2009 jos manje, Serbia Open i mozda jos neku manju titulu.

Jole

pre 8 godina

Sve sto je rekao za Noleta je istina. Meni je ovaj Bagdatis uvek bio simpatican i mislim da je on u karijeri postigao mnogo manje nego sto su njegove stvarne mogucnosti.

budva

pre 8 godina

-bg-
Tačno! Mislim da sam to prvi i poslednji put pročitala posle Novakove pobede protiv Federera u polu finalu AO 2008.godine.

puk.Bjelajac

pre 8 godina

>(Pametnome dosta, 25. maj 2015 00:23)<

'Pametni'...'izguglaj' pa vidi, koliko od tih Grand Slam-ova je Federer uzeo od pojave Nadala i Djokovica!

Roddick > Nolo

pre 8 godina

kad bagdatis kaze onda to svakako ima tezinu, ipak se on naosvajao titula ,a ne tamo neki Gasquet koji uzima za pravo da komentarise naseg Nolota.

budva

pre 8 godina

-Roddick>Nolo-
Pa kako pitaš ko je Markos, pa ti sve znaš o tenisu! Za tvoju informaciju sa 19 godina igrao je 2006.godine finale AO sa Federerom. Jest da nije najjača konkurencija, ali eto jedan GS je Rodžer osvojio protiv njega, još jedan AO protiv Argentica Gonzalesa. Pitaj, ko pita taj ne skita.

princ rima

pre 8 godina

Federer osvojio 17 grend slemova, Djokovic 8 i veliko je pitanje da li uspeti da ga dostigne.
(Pametnome dosta, 25. maj 2015 00:23)

pametni,federer je svajcarac a nole srbin.taman da nije osvojio ni jedan gs ja bih i dalje navijao za njega kao sto navijam za svakog srpskog sportistu,a nisam tako pametan kao ti

Svete

pre 8 godina

(the pilot, 24. maj 2015 22:00)


2011 u Bazelu kada je vukao onu povredu od DC Novak je poslednji put izgubio od tenisera koji je ispod 30 mesta i to od Nishikorija koji je bio 32. Od tada ima nekih 120 pobeda zaredom protiv takvih igraca, a recimo u tom periodu Nadal i Federer imaju preko 10 poraza od igraca koji su bili ispod 100.mesta !!
POslednji mec koji je Djo1e izgubio od igraca plasiranog slabije od 50.mesta je bilo protiv Malisa u Queensu malko manje od 5 godina...

Sto se tice Bagdatisa, sta reci, dobar je lik, kada je imao stomache igrao je mnogo bolje, bolje je trcao i vise se borio....
Kada se stesao kao da je postao prebrz i poceo je da misli da ce lako stizati svaku loptu pa se i manje trudio :) !!

Jedna zanimljivost o tome sto prica, Wimbledon 2007 Novak je mec 3R protiv Kifera koji je ukupno trajao nekoliko dana 3 i po sata igre zavrsio u sredu, u cetvrtak je odigrao mec 4R od 4 sata protiv Hewitta i pobedio, u petak QF protiv Baghdatisa igrao 5 sati i dobio, mnogi bi se vec tada raspali i izgubili taj mec, on je pobedio i u polufinalu je predao mec Nadalu !
Tada je imao 20 godina i bio je u stanju da sam sebe nateraa da igra do iznemoglosti tada i mnogo puta pre i posle toga i zbog te cinjenice je predao vecinu tih meceva ??? Cini mi se da ima nekih 10 predaja, i propustio je jos 6 turnira ( 2 zbog bojkota )...
Mozemo te brojcice da poredimo SA KIME GOD NEKO POZELI, iznenadice se mnogi !!!

Musaka

pre 8 godina

@Oskar @Aron
Ja se ne bih složio sa vašim mišljenjem, jer tvrdim da je Novak mnogo napredovao od te 2011. na polju psihološke stabilnosti, a potvrdu za to bismo mogli dobiti na ovom RG. Možda on ne igra onako atraktivno kao 2011, ali kakva god da je, ovakva njegova igra definitivno daje rezultate. Što se tiče konkurencije, barem što se tiče odnosa unutar Velike trojke/četvorke, tu se moram složiti da je konkurencija slabija, ali ne nešto drastično, jer se u poslednje vrijeme ponovo vraćaju u žižu stara rivalstva. A što se tiče Oskarove tvrdnje da Đoković Nadalu neće moći ništa ako ovaj podigne nivo igre, ja mislim da ako Nadal može da podigne nivo igre, onda definitivno može i Novak, i tu će onda odlučivati živci. Ipak je jedno Novakova igra protiv Federera i Nadala, a drugo protiv ostalih. Pozdrav.

bg

pre 8 godina

@@@Dott@@@
Ma sta pricas ti? Federer je pre svih rekao da je Novak njegov naslednik na 1 mestu, a ne Nadal. Pa su ga tada mnogi "strucnjaci" prozivali i pricali kako lupeta.

the pilot

pre 8 godina

Samo još Jumku i Matsu Vilanderu nije jasno da je Novak izrastao u najkompletnijeg igrača sposobnog da dominira na svim podlogama. Dečko je svoj život posvetio tenisu u potpunosti (ishrana, disciplina, treninzi...). Zahvaljujući tome, a ne samo talentu, danas je u situaciji da ne zavisi od žreba i toga sa kim će na kojoj podlozi igrati, već da se SVI OSTALI tresu od straha da li će biti u NJEGOVOJ polovini žreba!
Srećno care. Ti si ponos Srbije!

budva

pre 8 godina

Čovek ima prirodnu potrebu da pripada i da mu pripadaju. Pitam se šta je s ljudima, ako su Novakovi zemljaci, šta su im to uradili oni sa kojima su, po prirodi stvari, prvo delili taj osećaj? Neverovatno, koliko vrebaju svaku priliku da iskažu mržnju.

simke

pre 8 godina

Novak Djokovic je najkonstantniji igrac u istoriji....Vec dva puta u karijeri ima brutalan niz nepobjedivosti i osvaja sve najvaznije turnire,mislim da ce se tesko vise pojaviti takav igrac...Federer je u najboljim danima isto bio dominantan,ali nije u tolikoj mjeri kao sto je to danas Novak.

Oskar

pre 8 godina

@@@(Aron, 24. maj 2015 22:06)

Bravo, rijetko nadjen ovdje tačan komentar. Uostalom ovo govorim zbog samog turnira. Nadal je na RG 2011. osjetio da Djoković ima nivo da ga pobjedi pa je zato bio nervozan i igrao ispod svojih standarda na turniru iako ga je osvojio. Sad zna da ako popravi svoju igru Djokovic mu ništa ne može.
Inače, ovakva sezona Djokovića je proizvod sreće i što je najvažnije opadanja snage Nadala i Federera. On igra po meni isto kao npr. 2012. gdje je do sada imao osvojena dva turnira. Nivo igre iz te godine nema ni blizu.

Кривокапић

pre 8 godina

Багдатис је готиван тип. Увек је био фаца, а његови навијачи су увек правили праву атмосферу. Да је имао више среће са повредама, сигурно би освојио слем. У сваком случају заслужује поштовење, независно од ове изјаве. Срећно у Паризу легендо.

Иван

pre 8 godina

Човек види оно што жели да види. Маркос је желео да види истину и видео је - Новака. Неки су онда хтели да виде оног јадног Гаскеа. Федерер је све могуће тадашње младе играче истицао, али је случајно прескакао овог од којег је најчешће губио. Није он изгледа имао само мононуклеозу тада, него и неки облик привременог слепила. А Маркос је најбољи показатељ колико је Ђоковић добар. Скор сви играчи из тог периода Федерерове неприкосновене владавине су се прерано пензионисали. Нису имали довољно јаку вољу да се издигну. Надал, Ђоковић, Мари, Дел Потро јесу. Они зато и имају тај шампионски менталитет (неки више неки мање). А Баги је ко Матје отприлике.

the pilot

pre 8 godina

Novak je ubedljivo najkompletniji teniser današnjice. To znaju svi koji se iole razumeju u tenis. Pokušajte da se setite kada je izgubio meč od nekog ko je plasiran ispod 50-tog mesta na ATP turu. Samo ostrašćene i SITNE duše to neće da priznaju. Uporno pokušavaju da minimalizuju njegovu dominaciju u svetskom tenisu u poslednjih 4 godine. Samo cepaj legendo i neka te Bog čuva od povreda!

Dott

pre 8 godina

Bravo za Bagdatisa! Samo ni on kao i vecina to nisu tada isticali, to kazem jer je to tada Novaku bilo potrebno. Jos i godinu pre, tacnije 2006te Novak je pruzao partije u kojima su svi mogli videti kakav je Novak potencijal i da je jos tada bio u stanju nadigrati Rodzera sa osnovne linije a meceve je gubio zbog neiskustva najkrace receno.
Novak je tada Rodzera gledao kao boga i svaka Rodzerova rec je znacila mnogo, a Rodzer je tada redovno pitan o novim nadolazecim snagama u kojima Novaka nikako nije pominjao. Imena koja je on izgovarao su Momfis, Gaske, Marej i mozda jos neko, ali Novaka nikako iako je on tada vec bio 16ti na atp a svi oni ispod njega. Zato mi je drago kad cujem ovakvu izjavu, da se jos tada videlo kakav je on potencijal, naravno da se videlo, ja sam bio u stanju ne znam sta da dam da ce Novak postati broj jedan, video sam koliko grize i koliko napreduje bukvalno iz meca u mec.
Takodje jako me je iznenadilo kad je Novak rekao da tu u Novaku Vajda nije video i da nije ocekivao da moze postati broj jedan, ali valjda je sve to u Novaku pobudilo jos veci inat i zelju da svima dokaze da moze.
Zbog svega toga, velika mi je zelja da Novak nadvisi sve Rodzerove rezultate i postane teniser sa najvise nedelja na broju jedan, kao i po broju osvojenih GS turnira.
Pitate li se zasto sad svi tako Novaka hvale, sad kad je on u poziciji da to cini, odgovor je jednostavan, ostali su mu duzni.
Zato Nole niprema kome milosti, gazi sve redom i rusi sve rekorde!

Mare,NS

pre 8 godina

Jedini teniser,pored Novaka i Del Potra,koji se `prekrste` i pogledaju u nebo nakon tesko dobijenog meca.
Zao mi je sto nije napravio nesto vise u svojoj karijeri.
Mogao je sigurno,ali u pitanju je mentalitet.
Kada je njegov dan i `sloze mu se kockice u glavi`,moze svakog da pobedi.
I pobedjivao je.
Na zalost,takvih dana je sve manje,ali veoma cenim ovog Kipranina,grckog porekla.
Kada bih ga poredio sa nekim teniserom,rekao bih da je na neki nacin preteca Gulbisa.
Naravno,postoji jedna velika razlika.
Njegov otac nije milijarder.
Imponuje mi i njegov patriotizam,a po tome,ravan je nasem Novaku.
Ponosan je na narod i zemlju,kojoj pripada i cije boje brani!

papaja

pre 8 godina

Markos...jedini igrac u top konkurenciji kojem se u igri potpuno vidi kako se oseca tog dana. U kakvom raspolozenju pocne mec u takvom ga verovatno i zavrsava. Borac ali i zivac. Atraktivan tenis, harizma i zabava zagarantovana. Hvala Sasi na intervjuu. Izgleda da je spremio par dobrih stvari za nas. Pozdrav!

Aron

pre 8 godina

Đoković je u ovom trenutku nepobediv ali nije napredovao, on je samo konstantan. On je bio najjači 2011-e i to je njegov zenit. Na rukumu ide i to što mu je konkurencija dosta slabija nego ranije pošto Nadal, Federer i Marej nisu tako dobri kao pre.

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Zna covjek sta je kvalitet!Potpuno realan komentar,Bagdatis prica ono sto je istina, a to je da je nas No1e jedan od zaista rijetkih teniskih genijalaca ,koji je svoje ime utkao u istoriju,rame uz rame sa najvecima.A kako ga je krenulo i po svemu sudeci njegova dominacija ce se samo usavrsavati i modifikovati,nadvisice on sve njih,zivi bili pa vidjeli.Nema vise nesigurnosti na psiholoskom polju,krasi ga mnostvo teniskih majstorija-genijalnost udaraca,a sto je najvaznije potpuna kompatibilnost i sklad uma,talenta za prefinjeni sport sa fizickom spremnoscu.Po meni on ove godine kompletira sve GS,ali iako se to ne dogodi,imace on jos fore,neka ga to ne demoralise,kao ni njegovu brojnu publiku.Do kraja karijere ova ubitacna masina i "dosadnjakovic "(kako ga krstise bezvremenski "talenti") ce sigurno doci do jos duplog broja GS koje sada ima.Nole uz tebe smo,razveseli obicnog malog covjeka, kome si jedna od rijetkih svijetlih tacki u zivotu i neka nasa himna ponovo zasvira :)

the pilot

pre 8 godina

Novak je ubedljivo najkompletniji teniser današnjice. To znaju svi koji se iole razumeju u tenis. Pokušajte da se setite kada je izgubio meč od nekog ko je plasiran ispod 50-tog mesta na ATP turu. Samo ostrašćene i SITNE duše to neće da priznaju. Uporno pokušavaju da minimalizuju njegovu dominaciju u svetskom tenisu u poslednjih 4 godine. Samo cepaj legendo i neka te Bog čuva od povreda!

papaja

pre 8 godina

Markos...jedini igrac u top konkurenciji kojem se u igri potpuno vidi kako se oseca tog dana. U kakvom raspolozenju pocne mec u takvom ga verovatno i zavrsava. Borac ali i zivac. Atraktivan tenis, harizma i zabava zagarantovana. Hvala Sasi na intervjuu. Izgleda da je spremio par dobrih stvari za nas. Pozdrav!

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Zna covjek sta je kvalitet!Potpuno realan komentar,Bagdatis prica ono sto je istina, a to je da je nas No1e jedan od zaista rijetkih teniskih genijalaca ,koji je svoje ime utkao u istoriju,rame uz rame sa najvecima.A kako ga je krenulo i po svemu sudeci njegova dominacija ce se samo usavrsavati i modifikovati,nadvisice on sve njih,zivi bili pa vidjeli.Nema vise nesigurnosti na psiholoskom polju,krasi ga mnostvo teniskih majstorija-genijalnost udaraca,a sto je najvaznije potpuna kompatibilnost i sklad uma,talenta za prefinjeni sport sa fizickom spremnoscu.Po meni on ove godine kompletira sve GS,ali iako se to ne dogodi,imace on jos fore,neka ga to ne demoralise,kao ni njegovu brojnu publiku.Do kraja karijere ova ubitacna masina i "dosadnjakovic "(kako ga krstise bezvremenski "talenti") ce sigurno doci do jos duplog broja GS koje sada ima.Nole uz tebe smo,razveseli obicnog malog covjeka, kome si jedna od rijetkih svijetlih tacki u zivotu i neka nasa himna ponovo zasvira :)

Dott

pre 8 godina

Bravo za Bagdatisa! Samo ni on kao i vecina to nisu tada isticali, to kazem jer je to tada Novaku bilo potrebno. Jos i godinu pre, tacnije 2006te Novak je pruzao partije u kojima su svi mogli videti kakav je Novak potencijal i da je jos tada bio u stanju nadigrati Rodzera sa osnovne linije a meceve je gubio zbog neiskustva najkrace receno.
Novak je tada Rodzera gledao kao boga i svaka Rodzerova rec je znacila mnogo, a Rodzer je tada redovno pitan o novim nadolazecim snagama u kojima Novaka nikako nije pominjao. Imena koja je on izgovarao su Momfis, Gaske, Marej i mozda jos neko, ali Novaka nikako iako je on tada vec bio 16ti na atp a svi oni ispod njega. Zato mi je drago kad cujem ovakvu izjavu, da se jos tada videlo kakav je on potencijal, naravno da se videlo, ja sam bio u stanju ne znam sta da dam da ce Novak postati broj jedan, video sam koliko grize i koliko napreduje bukvalno iz meca u mec.
Takodje jako me je iznenadilo kad je Novak rekao da tu u Novaku Vajda nije video i da nije ocekivao da moze postati broj jedan, ali valjda je sve to u Novaku pobudilo jos veci inat i zelju da svima dokaze da moze.
Zbog svega toga, velika mi je zelja da Novak nadvisi sve Rodzerove rezultate i postane teniser sa najvise nedelja na broju jedan, kao i po broju osvojenih GS turnira.
Pitate li se zasto sad svi tako Novaka hvale, sad kad je on u poziciji da to cini, odgovor je jednostavan, ostali su mu duzni.
Zato Nole niprema kome milosti, gazi sve redom i rusi sve rekorde!

simke

pre 8 godina

Novak Djokovic je najkonstantniji igrac u istoriji....Vec dva puta u karijeri ima brutalan niz nepobjedivosti i osvaja sve najvaznije turnire,mislim da ce se tesko vise pojaviti takav igrac...Federer je u najboljim danima isto bio dominantan,ali nije u tolikoj mjeri kao sto je to danas Novak.

Иван

pre 8 godina

Човек види оно што жели да види. Маркос је желео да види истину и видео је - Новака. Неки су онда хтели да виде оног јадног Гаскеа. Федерер је све могуће тадашње младе играче истицао, али је случајно прескакао овог од којег је најчешће губио. Није он изгледа имао само мононуклеозу тада, него и неки облик привременог слепила. А Маркос је најбољи показатељ колико је Ђоковић добар. Скор сви играчи из тог периода Федерерове неприкосновене владавине су се прерано пензионисали. Нису имали довољно јаку вољу да се издигну. Надал, Ђоковић, Мари, Дел Потро јесу. Они зато и имају тај шампионски менталитет (неки више неки мање). А Баги је ко Матје отприлике.

Mare,NS

pre 8 godina

Jedini teniser,pored Novaka i Del Potra,koji se `prekrste` i pogledaju u nebo nakon tesko dobijenog meca.
Zao mi je sto nije napravio nesto vise u svojoj karijeri.
Mogao je sigurno,ali u pitanju je mentalitet.
Kada je njegov dan i `sloze mu se kockice u glavi`,moze svakog da pobedi.
I pobedjivao je.
Na zalost,takvih dana je sve manje,ali veoma cenim ovog Kipranina,grckog porekla.
Kada bih ga poredio sa nekim teniserom,rekao bih da je na neki nacin preteca Gulbisa.
Naravno,postoji jedna velika razlika.
Njegov otac nije milijarder.
Imponuje mi i njegov patriotizam,a po tome,ravan je nasem Novaku.
Ponosan je na narod i zemlju,kojoj pripada i cije boje brani!

the pilot

pre 8 godina

Samo još Jumku i Matsu Vilanderu nije jasno da je Novak izrastao u najkompletnijeg igrača sposobnog da dominira na svim podlogama. Dečko je svoj život posvetio tenisu u potpunosti (ishrana, disciplina, treninzi...). Zahvaljujući tome, a ne samo talentu, danas je u situaciji da ne zavisi od žreba i toga sa kim će na kojoj podlozi igrati, već da se SVI OSTALI tresu od straha da li će biti u NJEGOVOJ polovini žreba!
Srećno care. Ti si ponos Srbije!

Кривокапић

pre 8 godina

Багдатис је готиван тип. Увек је био фаца, а његови навијачи су увек правили праву атмосферу. Да је имао више среће са повредама, сигурно би освојио слем. У сваком случају заслужује поштовење, независно од ове изјаве. Срећно у Паризу легендо.

princ rima

pre 8 godina

Federer osvojio 17 grend slemova, Djokovic 8 i veliko je pitanje da li uspeti da ga dostigne.
(Pametnome dosta, 25. maj 2015 00:23)

pametni,federer je svajcarac a nole srbin.taman da nije osvojio ni jedan gs ja bih i dalje navijao za njega kao sto navijam za svakog srpskog sportistu,a nisam tako pametan kao ti

budva

pre 8 godina

Čovek ima prirodnu potrebu da pripada i da mu pripadaju. Pitam se šta je s ljudima, ako su Novakovi zemljaci, šta su im to uradili oni sa kojima su, po prirodi stvari, prvo delili taj osećaj? Neverovatno, koliko vrebaju svaku priliku da iskažu mržnju.

Svete

pre 8 godina

(the pilot, 24. maj 2015 22:00)


2011 u Bazelu kada je vukao onu povredu od DC Novak je poslednji put izgubio od tenisera koji je ispod 30 mesta i to od Nishikorija koji je bio 32. Od tada ima nekih 120 pobeda zaredom protiv takvih igraca, a recimo u tom periodu Nadal i Federer imaju preko 10 poraza od igraca koji su bili ispod 100.mesta !!
POslednji mec koji je Djo1e izgubio od igraca plasiranog slabije od 50.mesta je bilo protiv Malisa u Queensu malko manje od 5 godina...

Sto se tice Bagdatisa, sta reci, dobar je lik, kada je imao stomache igrao je mnogo bolje, bolje je trcao i vise se borio....
Kada se stesao kao da je postao prebrz i poceo je da misli da ce lako stizati svaku loptu pa se i manje trudio :) !!

Jedna zanimljivost o tome sto prica, Wimbledon 2007 Novak je mec 3R protiv Kifera koji je ukupno trajao nekoliko dana 3 i po sata igre zavrsio u sredu, u cetvrtak je odigrao mec 4R od 4 sata protiv Hewitta i pobedio, u petak QF protiv Baghdatisa igrao 5 sati i dobio, mnogi bi se vec tada raspali i izgubili taj mec, on je pobedio i u polufinalu je predao mec Nadalu !
Tada je imao 20 godina i bio je u stanju da sam sebe nateraa da igra do iznemoglosti tada i mnogo puta pre i posle toga i zbog te cinjenice je predao vecinu tih meceva ??? Cini mi se da ima nekih 10 predaja, i propustio je jos 6 turnira ( 2 zbog bojkota )...
Mozemo te brojcice da poredimo SA KIME GOD NEKO POZELI, iznenadice se mnogi !!!

Musaka

pre 8 godina

@Oskar @Aron
Ja se ne bih složio sa vašim mišljenjem, jer tvrdim da je Novak mnogo napredovao od te 2011. na polju psihološke stabilnosti, a potvrdu za to bismo mogli dobiti na ovom RG. Možda on ne igra onako atraktivno kao 2011, ali kakva god da je, ovakva njegova igra definitivno daje rezultate. Što se tiče konkurencije, barem što se tiče odnosa unutar Velike trojke/četvorke, tu se moram složiti da je konkurencija slabija, ali ne nešto drastično, jer se u poslednje vrijeme ponovo vraćaju u žižu stara rivalstva. A što se tiče Oskarove tvrdnje da Đoković Nadalu neće moći ništa ako ovaj podigne nivo igre, ja mislim da ako Nadal može da podigne nivo igre, onda definitivno može i Novak, i tu će onda odlučivati živci. Ipak je jedno Novakova igra protiv Federera i Nadala, a drugo protiv ostalih. Pozdrav.

bg

pre 8 godina

@@@Dott@@@
Ma sta pricas ti? Federer je pre svih rekao da je Novak njegov naslednik na 1 mestu, a ne Nadal. Pa su ga tada mnogi "strucnjaci" prozivali i pricali kako lupeta.

Aron

pre 8 godina

Đoković je u ovom trenutku nepobediv ali nije napredovao, on je samo konstantan. On je bio najjači 2011-e i to je njegov zenit. Na rukumu ide i to što mu je konkurencija dosta slabija nego ranije pošto Nadal, Federer i Marej nisu tako dobri kao pre.

Jole

pre 8 godina

Sve sto je rekao za Noleta je istina. Meni je ovaj Bagdatis uvek bio simpatican i mislim da je on u karijeri postigao mnogo manje nego sto su njegove stvarne mogucnosti.

puk.Bjelajac

pre 8 godina

>(Pametnome dosta, 25. maj 2015 00:23)<

'Pametni'...'izguglaj' pa vidi, koliko od tih Grand Slam-ova je Federer uzeo od pojave Nadala i Djokovica!

budva

pre 8 godina

-Roddick>Nolo-
Pa kako pitaš ko je Markos, pa ti sve znaš o tenisu! Za tvoju informaciju sa 19 godina igrao je 2006.godine finale AO sa Federerom. Jest da nije najjača konkurencija, ali eto jedan GS je Rodžer osvojio protiv njega, još jedan AO protiv Argentica Gonzalesa. Pitaj, ko pita taj ne skita.

Oskar

pre 8 godina

@@@(Aron, 24. maj 2015 22:06)

Bravo, rijetko nadjen ovdje tačan komentar. Uostalom ovo govorim zbog samog turnira. Nadal je na RG 2011. osjetio da Djoković ima nivo da ga pobjedi pa je zato bio nervozan i igrao ispod svojih standarda na turniru iako ga je osvojio. Sad zna da ako popravi svoju igru Djokovic mu ništa ne može.
Inače, ovakva sezona Djokovića je proizvod sreće i što je najvažnije opadanja snage Nadala i Federera. On igra po meni isto kao npr. 2012. gdje je do sada imao osvojena dva turnira. Nivo igre iz te godine nema ni blizu.

Roddick > Nolo

pre 8 godina

kad bagdatis kaze onda to svakako ima tezinu, ipak se on naosvajao titula ,a ne tamo neki Gasquet koji uzima za pravo da komentarise naseg Nolota.

budva

pre 8 godina

-bg-
Tačno! Mislim da sam to prvi i poslednji put pročitala posle Novakove pobede protiv Federera u polu finalu AO 2008.godine.

Svete

pre 8 godina

@puk.Bjelajac
Mozda bi ti trebao da izguglas pametnjakovicu.
Nadal je drugi na svetu od 2005 kad je osvojio prvi GS.
Od tada je RF osvojio 14 GS. Sta ti nije jasno?
Djokovic nije isti kalibar kao RF i Nadal, on je u vrhu od 2007, ali je cekao 2011 da RF napuni 30 godina i da Nadala uniste povrede pa da i on pocne nesto da osvaja.
Pre toga je bio ocajan. 2010 je npr. osvojio 2-3 titule ukupno. 2009 jos manje, Serbia Open i mozda jos neku manju titulu.

Aron

pre 8 godina

Đoković je u ovom trenutku nepobediv ali nije napredovao, on je samo konstantan. On je bio najjači 2011-e i to je njegov zenit. Na rukumu ide i to što mu je konkurencija dosta slabija nego ranije pošto Nadal, Federer i Marej nisu tako dobri kao pre.

Oskar

pre 8 godina

@@@(Aron, 24. maj 2015 22:06)

Bravo, rijetko nadjen ovdje tačan komentar. Uostalom ovo govorim zbog samog turnira. Nadal je na RG 2011. osjetio da Djoković ima nivo da ga pobjedi pa je zato bio nervozan i igrao ispod svojih standarda na turniru iako ga je osvojio. Sad zna da ako popravi svoju igru Djokovic mu ništa ne može.
Inače, ovakva sezona Djokovića je proizvod sreće i što je najvažnije opadanja snage Nadala i Federera. On igra po meni isto kao npr. 2012. gdje je do sada imao osvojena dva turnira. Nivo igre iz te godine nema ni blizu.

bg

pre 8 godina

@@@Dott@@@
Ma sta pricas ti? Federer je pre svih rekao da je Novak njegov naslednik na 1 mestu, a ne Nadal. Pa su ga tada mnogi "strucnjaci" prozivali i pricali kako lupeta.

Svete

pre 8 godina

@puk.Bjelajac
Mozda bi ti trebao da izguglas pametnjakovicu.
Nadal je drugi na svetu od 2005 kad je osvojio prvi GS.
Od tada je RF osvojio 14 GS. Sta ti nije jasno?
Djokovic nije isti kalibar kao RF i Nadal, on je u vrhu od 2007, ali je cekao 2011 da RF napuni 30 godina i da Nadala uniste povrede pa da i on pocne nesto da osvaja.
Pre toga je bio ocajan. 2010 je npr. osvojio 2-3 titule ukupno. 2009 jos manje, Serbia Open i mozda jos neku manju titulu.

Srpsko Sarajevo

pre 8 godina

Zna covjek sta je kvalitet!Potpuno realan komentar,Bagdatis prica ono sto je istina, a to je da je nas No1e jedan od zaista rijetkih teniskih genijalaca ,koji je svoje ime utkao u istoriju,rame uz rame sa najvecima.A kako ga je krenulo i po svemu sudeci njegova dominacija ce se samo usavrsavati i modifikovati,nadvisice on sve njih,zivi bili pa vidjeli.Nema vise nesigurnosti na psiholoskom polju,krasi ga mnostvo teniskih majstorija-genijalnost udaraca,a sto je najvaznije potpuna kompatibilnost i sklad uma,talenta za prefinjeni sport sa fizickom spremnoscu.Po meni on ove godine kompletira sve GS,ali iako se to ne dogodi,imace on jos fore,neka ga to ne demoralise,kao ni njegovu brojnu publiku.Do kraja karijere ova ubitacna masina i "dosadnjakovic "(kako ga krstise bezvremenski "talenti") ce sigurno doci do jos duplog broja GS koje sada ima.Nole uz tebe smo,razveseli obicnog malog covjeka, kome si jedna od rijetkih svijetlih tacki u zivotu i neka nasa himna ponovo zasvira :)

Roddick > Nolo

pre 8 godina

kad bagdatis kaze onda to svakako ima tezinu, ipak se on naosvajao titula ,a ne tamo neki Gasquet koji uzima za pravo da komentarise naseg Nolota.

the pilot

pre 8 godina

Novak je ubedljivo najkompletniji teniser današnjice. To znaju svi koji se iole razumeju u tenis. Pokušajte da se setite kada je izgubio meč od nekog ko je plasiran ispod 50-tog mesta na ATP turu. Samo ostrašćene i SITNE duše to neće da priznaju. Uporno pokušavaju da minimalizuju njegovu dominaciju u svetskom tenisu u poslednjih 4 godine. Samo cepaj legendo i neka te Bog čuva od povreda!

Dott

pre 8 godina

Bravo za Bagdatisa! Samo ni on kao i vecina to nisu tada isticali, to kazem jer je to tada Novaku bilo potrebno. Jos i godinu pre, tacnije 2006te Novak je pruzao partije u kojima su svi mogli videti kakav je Novak potencijal i da je jos tada bio u stanju nadigrati Rodzera sa osnovne linije a meceve je gubio zbog neiskustva najkrace receno.
Novak je tada Rodzera gledao kao boga i svaka Rodzerova rec je znacila mnogo, a Rodzer je tada redovno pitan o novim nadolazecim snagama u kojima Novaka nikako nije pominjao. Imena koja je on izgovarao su Momfis, Gaske, Marej i mozda jos neko, ali Novaka nikako iako je on tada vec bio 16ti na atp a svi oni ispod njega. Zato mi je drago kad cujem ovakvu izjavu, da se jos tada videlo kakav je on potencijal, naravno da se videlo, ja sam bio u stanju ne znam sta da dam da ce Novak postati broj jedan, video sam koliko grize i koliko napreduje bukvalno iz meca u mec.
Takodje jako me je iznenadilo kad je Novak rekao da tu u Novaku Vajda nije video i da nije ocekivao da moze postati broj jedan, ali valjda je sve to u Novaku pobudilo jos veci inat i zelju da svima dokaze da moze.
Zbog svega toga, velika mi je zelja da Novak nadvisi sve Rodzerove rezultate i postane teniser sa najvise nedelja na broju jedan, kao i po broju osvojenih GS turnira.
Pitate li se zasto sad svi tako Novaka hvale, sad kad je on u poziciji da to cini, odgovor je jednostavan, ostali su mu duzni.
Zato Nole niprema kome milosti, gazi sve redom i rusi sve rekorde!

Иван

pre 8 godina

Човек види оно што жели да види. Маркос је желео да види истину и видео је - Новака. Неки су онда хтели да виде оног јадног Гаскеа. Федерер је све могуће тадашње младе играче истицао, али је случајно прескакао овог од којег је најчешће губио. Није он изгледа имао само мононуклеозу тада, него и неки облик привременог слепила. А Маркос је најбољи показатељ колико је Ђоковић добар. Скор сви играчи из тог периода Федерерове неприкосновене владавине су се прерано пензионисали. Нису имали довољно јаку вољу да се издигну. Надал, Ђоковић, Мари, Дел Потро јесу. Они зато и имају тај шампионски менталитет (неки више неки мање). А Баги је ко Матје отприлике.

Mare,NS

pre 8 godina

Jedini teniser,pored Novaka i Del Potra,koji se `prekrste` i pogledaju u nebo nakon tesko dobijenog meca.
Zao mi je sto nije napravio nesto vise u svojoj karijeri.
Mogao je sigurno,ali u pitanju je mentalitet.
Kada je njegov dan i `sloze mu se kockice u glavi`,moze svakog da pobedi.
I pobedjivao je.
Na zalost,takvih dana je sve manje,ali veoma cenim ovog Kipranina,grckog porekla.
Kada bih ga poredio sa nekim teniserom,rekao bih da je na neki nacin preteca Gulbisa.
Naravno,postoji jedna velika razlika.
Njegov otac nije milijarder.
Imponuje mi i njegov patriotizam,a po tome,ravan je nasem Novaku.
Ponosan je na narod i zemlju,kojoj pripada i cije boje brani!

simke

pre 8 godina

Novak Djokovic je najkonstantniji igrac u istoriji....Vec dva puta u karijeri ima brutalan niz nepobjedivosti i osvaja sve najvaznije turnire,mislim da ce se tesko vise pojaviti takav igrac...Federer je u najboljim danima isto bio dominantan,ali nije u tolikoj mjeri kao sto je to danas Novak.

budva

pre 8 godina

Čovek ima prirodnu potrebu da pripada i da mu pripadaju. Pitam se šta je s ljudima, ako su Novakovi zemljaci, šta su im to uradili oni sa kojima su, po prirodi stvari, prvo delili taj osećaj? Neverovatno, koliko vrebaju svaku priliku da iskažu mržnju.

papaja

pre 8 godina

Markos...jedini igrac u top konkurenciji kojem se u igri potpuno vidi kako se oseca tog dana. U kakvom raspolozenju pocne mec u takvom ga verovatno i zavrsava. Borac ali i zivac. Atraktivan tenis, harizma i zabava zagarantovana. Hvala Sasi na intervjuu. Izgleda da je spremio par dobrih stvari za nas. Pozdrav!

Svete

pre 8 godina

(the pilot, 24. maj 2015 22:00)


2011 u Bazelu kada je vukao onu povredu od DC Novak je poslednji put izgubio od tenisera koji je ispod 30 mesta i to od Nishikorija koji je bio 32. Od tada ima nekih 120 pobeda zaredom protiv takvih igraca, a recimo u tom periodu Nadal i Federer imaju preko 10 poraza od igraca koji su bili ispod 100.mesta !!
POslednji mec koji je Djo1e izgubio od igraca plasiranog slabije od 50.mesta je bilo protiv Malisa u Queensu malko manje od 5 godina...

Sto se tice Bagdatisa, sta reci, dobar je lik, kada je imao stomache igrao je mnogo bolje, bolje je trcao i vise se borio....
Kada se stesao kao da je postao prebrz i poceo je da misli da ce lako stizati svaku loptu pa se i manje trudio :) !!

Jedna zanimljivost o tome sto prica, Wimbledon 2007 Novak je mec 3R protiv Kifera koji je ukupno trajao nekoliko dana 3 i po sata igre zavrsio u sredu, u cetvrtak je odigrao mec 4R od 4 sata protiv Hewitta i pobedio, u petak QF protiv Baghdatisa igrao 5 sati i dobio, mnogi bi se vec tada raspali i izgubili taj mec, on je pobedio i u polufinalu je predao mec Nadalu !
Tada je imao 20 godina i bio je u stanju da sam sebe nateraa da igra do iznemoglosti tada i mnogo puta pre i posle toga i zbog te cinjenice je predao vecinu tih meceva ??? Cini mi se da ima nekih 10 predaja, i propustio je jos 6 turnira ( 2 zbog bojkota )...
Mozemo te brojcice da poredimo SA KIME GOD NEKO POZELI, iznenadice se mnogi !!!

the pilot

pre 8 godina

Samo još Jumku i Matsu Vilanderu nije jasno da je Novak izrastao u najkompletnijeg igrača sposobnog da dominira na svim podlogama. Dečko je svoj život posvetio tenisu u potpunosti (ishrana, disciplina, treninzi...). Zahvaljujući tome, a ne samo talentu, danas je u situaciji da ne zavisi od žreba i toga sa kim će na kojoj podlozi igrati, već da se SVI OSTALI tresu od straha da li će biti u NJEGOVOJ polovini žreba!
Srećno care. Ti si ponos Srbije!

princ rima

pre 8 godina

Federer osvojio 17 grend slemova, Djokovic 8 i veliko je pitanje da li uspeti da ga dostigne.
(Pametnome dosta, 25. maj 2015 00:23)

pametni,federer je svajcarac a nole srbin.taman da nije osvojio ni jedan gs ja bih i dalje navijao za njega kao sto navijam za svakog srpskog sportistu,a nisam tako pametan kao ti

Musaka

pre 8 godina

@Oskar @Aron
Ja se ne bih složio sa vašim mišljenjem, jer tvrdim da je Novak mnogo napredovao od te 2011. na polju psihološke stabilnosti, a potvrdu za to bismo mogli dobiti na ovom RG. Možda on ne igra onako atraktivno kao 2011, ali kakva god da je, ovakva njegova igra definitivno daje rezultate. Što se tiče konkurencije, barem što se tiče odnosa unutar Velike trojke/četvorke, tu se moram složiti da je konkurencija slabija, ali ne nešto drastično, jer se u poslednje vrijeme ponovo vraćaju u žižu stara rivalstva. A što se tiče Oskarove tvrdnje da Đoković Nadalu neće moći ništa ako ovaj podigne nivo igre, ja mislim da ako Nadal može da podigne nivo igre, onda definitivno može i Novak, i tu će onda odlučivati živci. Ipak je jedno Novakova igra protiv Federera i Nadala, a drugo protiv ostalih. Pozdrav.

Кривокапић

pre 8 godina

Багдатис је готиван тип. Увек је био фаца, а његови навијачи су увек правили праву атмосферу. Да је имао више среће са повредама, сигурно би освојио слем. У сваком случају заслужује поштовење, независно од ове изјаве. Срећно у Паризу легендо.

puk.Bjelajac

pre 8 godina

>(Pametnome dosta, 25. maj 2015 00:23)<

'Pametni'...'izguglaj' pa vidi, koliko od tih Grand Slam-ova je Federer uzeo od pojave Nadala i Djokovica!

Jole

pre 8 godina

Sve sto je rekao za Noleta je istina. Meni je ovaj Bagdatis uvek bio simpatican i mislim da je on u karijeri postigao mnogo manje nego sto su njegove stvarne mogucnosti.

budva

pre 8 godina

-bg-
Tačno! Mislim da sam to prvi i poslednji put pročitala posle Novakove pobede protiv Federera u polu finalu AO 2008.godine.

budva

pre 8 godina

-Roddick>Nolo-
Pa kako pitaš ko je Markos, pa ti sve znaš o tenisu! Za tvoju informaciju sa 19 godina igrao je 2006.godine finale AO sa Federerom. Jest da nije najjača konkurencija, ali eto jedan GS je Rodžer osvojio protiv njega, još jedan AO protiv Argentica Gonzalesa. Pitaj, ko pita taj ne skita.