Nova vest
Tenis

Sreda, 26.05.2010.

08:52

Nadal: "Hvata me nervoza"

Iako je četiri puta za redom osvojio Rolan Garos, dok mu je titula 2009. izmakla zbog povrede, Rafael Nadal priznao je da je nervozan zbog novog početka.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Drugi tensier sveta, koji je u ponedeljak savladao Francuza Đanija Minu 6:2, 6:2, 6:2, uprkos dobrom rezultatu rekao je da nije u najboljoj formi. "Zapravo, osećam se veoma loše", rekao je kroz smeh Nadal. "Do sada sam odlično trenirao i zabeležio sam dobre rezultate na šljaci, ali početak Rolan Garosa uvek mi uteruje nervozu", rekao je drugi nosilac.

Nadal u ponedeljak ipak nije bio u savršenoj formi. Osamnaestogodišnji Mina imao je čak devet brejk šansi, dok je meč trajao dva i po sata, što se ne bi reklo po rezultatu. Nadala ni servis nije služio, dok je problem bila i raspoložena francuska publika, koja je bodrila svog juniora.

"Mislim da sam igrao loše, ali sam svejedno pobedio bez problema, a mislim da je to važan pozitivni podstrek. Ipak, mislim da ću morati mnogo bolje da igram u drugom kolu. Svaki put na Rolan Garosu sam veoma loše igrao prve mečeve, a sada me je iznenadila i nervoza kakvu nisam ranije imao. Nadam se da je to prolazno", dodao je Nadal.

U drugom kolu četvorostruki šampion sastaće se sa poznanikom, Orasijom Sebaljosom iz Argentine.

"Znam ga jer ga poznaju moji prijatelji, koji su mi rekli da on odlično servira i veoma snažno udara. Zbog toga ću morati bolje i stabilnije da igram. Spreman sam i nadam se da ću igrati bolje", zaključio je Španac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve