Nova vest
Tenis

Sreda, 26.05.2010.

22:18

Dan peti: Jelena, Ana, Novak i Nenad na terenu

Srbija će petog dana takmičenja na Rolan Garosu imati ukupno četiri predstavnika – Jelenu Janković, Anu Ivanović, Novak Đokovića i Nenada Zimonjića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prve na teren će Jankovićeva i Ivanovićeva koje će od 11 časova igrati mečeve druge runde. Protivnica JJ, na terenu „Filip Šartije“, biće Estonka Kaja Kanepi, dok će se Ivanovićeva sastati sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom, na terenu broj jedan. Đoković igra sa Japancem Keijem Nišikorijem, dok Zimonjić i Nestor igraju protiv Rosa Hačinsa i Džordana Kera.

Srbija će petog dana takmičenja na Rolan Garosu imati ukupno četiri predstavnika – Jelenu Janković, Anu Ivanović, Novak Đokovića i Nenada Zimonjića.

Prve na teren će Jelena Janković i Ana Ivanović koje će od 11 časova igrati mečeve druge runde. Protivnica Jankovićeve, na terenu „Filip Šartije“, biće Estonka Kaja Kanepi, dok će se Ivanovićeva sastati sa Ruskinjom Alisom Klejbanovom, na terenu broj jedan.

Jankovićeva se jednom sastala sa Estonkom i bila je poražena, na turniru u Dubaiju prošle godine. Kanepi, koja je trenutno 118. igračica sveta, je tada slavila sa 6:2, 7:5.

Ivanovićevu očekuje teži posao, pošto će njena rivalka biti 42. na WTA listi, Ruskinja Alisa Klejbanova. Ivanovićeva i Klejbanova su se do sada sastajale tri puta i Ivanovićeva ima jednu pobedu i dva poraza. Klejbanova je bila uspešnija na Australijan Openu prošle i u Fed Kupu ove godine, dok je 2009. srpska teniserka pobedila u Dubaiju.

Novak Đoković će na terenu „Suzan Lenglen“ igrati treći meč, a njegov rival biće Japanac Kei Nišikori.

Đoković se u dosadašnjoj karijeri nije sastajao sa 20-godišnjim Japancem, koji trenutno zauzima 246. poziciju na ATP listi.

Takmičenje na Rolan Garosu u četvrtak počinje i Nenad Zimonjić koji će se u prvoj rundi muškog dubla, u paru sa Danijelom Nestorom, sastati sa Britancem Rosom Hačinsom i Džordanom Kerom iz Australije i to će biti treći meč na terenu broj osam.

U četvrtak nastupa i drugi nosilac kod mušarkaca, Rafael Nadal koji igra protiv Horasija Zebaljosa iz Argentine. Prva nositeljka u ženskoj konkurenciji, Serena Vilijams, igraće sa Džulijom Gerges iz Nemačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu