Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.06.2008.

20:54

Vemić i Soareš u polufinalu!

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Srpski teniser Dušan Vemić plasirao se u polufinale Rolan Garosa u konkurenciji dublova. Vemić je u paru sa Brazilcem Brunom Soarešom u četvrtfinalu izbacio osme nosioce turnira, švedsko – zimbabveansku kombinaciju Jonas Bjorkman - Kevin Ulije sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Njihovi protivnici u borbi za finale biće Urugvajac Pablo Kuevas i Peruanac Luis Horna, koji su u četvrtfinalu bili bolji od prvih nosioca, braće Boba i Majka Brajana sa 2:1 u setovima.

U drugom delu žreba nalaze se još tri srpska tenisera. Tipsarević i Troicki u četvrtfinalu igraju protiv Kunitsina i Tursunova iz Rusije, a ukoliko ih savladaju, za finale bi mogli da igraju protiv drugih nosioca turnira, Daniela Nestora i Nenada Zimonjića. Zimonjić i Nestor u četvrtfinalu igraju protiv Belgijanaca Darsisa i Rohusa, i jedini su preostali nosioci u muškom dublu.

Srbija je tako ostala sa sedam predstavnika na turniru, i još uvek ima šanse za sve trofeje sem ženskog dubla. Ana Ivanović i Jelena Janković igraju u četvrtfinalu ženskog singla, Novak Đoković je u četvrtfinalu u muškom singlu, a Zimonjić pored dubla, igra i miks sa Slovenkom Katarinom Srebotnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu