Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.05.2008.

22:06

Monika Nikulesku

Monika Nikulesku je rivalka Jelene Janković u prvom kolu Rolan Garosa. Rumunka ima 20 godina i trenutno je 86. teniserka na WTA listi, što joj je i najbolji plasman u karijeri. Tek prošle godine je učestvovala u glavnom žrebu nekog profesionalnog turnira, ali je na ITF turu osvojila petnaest trofeja. Zaradila je u karijeri skoro 200 hiljada dolara, a jedini put je igrala Gren slem takmičenje na startu tekuće sezone, kada je ispala od Kamil Pin u Melburnu. Omiljena podloga joj je šljaka.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Prva godina koja je završila u Top 300 bila je 2003. Pre toga je trijumfovala na tri ’fjučersa’ sa nagradnim fondom od 10.000 dolara. U Bukureštu je bila bolja od Bugarke Cvetane Prionkove sa 6:1, 7:6, a još je slavila u Timisoari i Cavtatu.

Godinu 2004. počela je sa tri uzastopne pobede na ’fjučersima’ istog ranga, ali i dalje je bila oko 50. mesta na lestvici. U 2004. je konačno otišla stepnik više i slavila na dva ’fjučersa’ od 25.000 dolara, a pritom je pobedila Saru Erani, Aravan Rezai i još neke solidne teniserke.

Sledeće sezone je trijumfima u Darmštadu i Koimbri došla nadomak prvih 200, ali taj cilja ostvarila je tek posle ’čelindžera’ u Latini početkom 2007. godine. Nije uspela da prebordi kvalifikacije ni na jednom Gren slem turniru, a debi na WTA turu imala je u Dubaiju, kada je ubedljivo poražena od Marije Kirilenko – 6:3, 6:0

Početkom ove godine postala je malo redovnija na Turu, a u Melburnu je napokon debitovala na jednom od četiri najveća turnira. Savladala je En Kiotavong i Jekaterinu Bičkovu, ali je u prvom kolu glavnog žreba izgubila od kamil Pin – 5:7, 6:1, 6:1. Na šljaci je došla do polufinala ’čelindžera’ u Kanje-Sur-Meru (100.000 dolara), gde je bolja bila Maret Ani sa 6:1, 6:3. U Rimu je prošla kvalifikacije i Džil Krejbas u prvoj rundi, ali je u drugom kolu je poražena od Azarenke sa 6:3, 6:2.

Jelena Janković i Monika Nikulesku se do sada nisu sastajale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve