Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 21.08.2016.

01:09

Čestitke, slavlje u celoj Srbiji - "Bravo, divovi!" FOTO

Cela Srbija slavi zlatnu medalju vaterpolista na Olimpijskim igrama, a čestitke stižu sa svih strana.

Izvor: B92

Autor:B92

Čestitke, slavlje u celoj Srbiji -
Foto: Tanjug

Centar Beograda je "okupiran" navijačima, čuju se sirene, vijore se zastave Srbije, a policija je čak na kratko blokirala deo oko Terazija za saobraćaj.

Slavi se i u drugim gradovima u Srbiji, na trgovima u Nišu, Čačku, ali i u Herceg Novom i Banjaluci. Kako prenosi Tanjug veliki broj građana je izašao na ulice i u Kosovskoj Mitrovici.

Skandira se Srbiji, vaterpolistima, selektoru Dejanu Saviću, a peva se pesma koju su srpski delfini zapevali odmah nakon finala: "Osvojili smo sve" sa jasnom aluzijom na činjenicu da je Srbija kompletirala sve moguće titule u svom vlasništvu.

Čestitke neverovatnoj generaciji stižu sa svih strana, a osim srpskih zvaničnika, nižu se i čestitke od njihovih kolega sportista - što onih koji su sa njima u olimpijskom selu u Riju, što onih koji nisu putovali na Igre.

„Tako dugo čekana najsjajnija olimpijska vaterpolo medalja je srpska! Ovo je zlato kojim je Srbija obasjala celu planetu! Pokazali ste celom svetu kako se srcem bori za svoju zemlju, za Srbiju i zasluženo ušli u istoriju olimpijskih šampiona", naveo je ministar sporta Vanja Udovičić u čestitki. Udovičić, bivši saigrač većine "delfina", kaže da su oni divovi svetskog sporta. "Kao vaš nekadašnji kapiten i kao ministar čestitatam svakom od Vas koji ste divovi svetskog sporta,ponos Srbije, stručnom štabu i Vaterpolo savezu Srbije! Bravo šampioni”, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

Čestitku su uputili i predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. Vučić je na Tviteru poručio: "Beskrajno vam hvala na velikoj pobedi. Bravo, zlatni momci", dok je Nikolić vaterpoliste nazvao "srpskim sportskim rudnikom zlata.

Takođe, čestitke su ubrzo posle pobede stigle i iz Ministarstva spoljnih poslova i kabineta gradonačelnika Beograda.

Bivši vaterpolista, sada predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić poručio je da je ovo najboljji tim Srbije u istoriji.

Ipak, sportistima verovatno više znače čestitke onih koji sa njima dele napor i odricanje koji su neophodni za uspehe.

.

.

.

..

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

3 d

U fokusu

Vidi sve