Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.08.2016.

14:34

Tijana za B92:Prežalila sam zlato, ne volim da pričam o tome

Tijana Bogdanović, srebrna srpska tekvondoistkinja iz Rio de Žaneira, rekla je za B92 da je prežalila činjenicu da je trebalo da osvoji zlato.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Tijana za B92:Prežalila sam zlato, ne volim da pričam o tome
Foto: StarSport

Bogdanovićeva je u Riju osvojila srebro u kategoriji do 49, a zamalo se okitila i najsjajnijim odličjem, jer je u finalu poražena od So-hui Kim iz Južne Koreje 7:6.

Taj duel obeležila je čudna sudijska greška posle koje je Tijanina rivalka osvojila zlato.

„U tom trenutku sam bila veoma tužna i razočarana jer je bila sudijska greška. Bila sam razočarana, ali sam se pomirila sa tim da sam osvojila srebro. Nisam žalila za zlatom jer osvojiti olimpijsko srebro sa 18 godina je velika stvar. Ona je pala u poslednjoj sekundi, što znači da nije isteklo vreme. Dobila bi još jednu opomenu, što bi značilo izjednačenje, ali bi onda imala deset opomena, a to je automatska diskvalifikacija. U tom slučaju, ja bih pobedila. Trener je uložio žalbu, ali su rekli da se na snimcima ne vidi da je pala, niti se vidi semafor, iako je bilo 11 kamera. Ili sudija zaklanja ili ja zaklanjam, ali je važno da se ne vidi. Prežalila sam zlato i zadovoljna sam srebrnim odličjem. Ne volim mnogo da pričam o tome“, rekla je Tijana za B92.

Ona se zahvalila svim ljudima koji su joj omogućili da ostvari ovakav uspeh.

„Ne bih uspela bez stručnog tima koji je bio pored mene – na prvom mestu trener, a onda i čitava ekipa. Pored sebe sam imala olimpijsku šampionku koja mi je toliko pomogla. Milica je sjajna devojka u svakom smislu te reči i ostaće zauvek olimpijska šampionka. Znam koliko je vredno radila i trudila se, mnogo mi je pomogla da se razvijem i sa 18 godina ostvarim ovakav rezultat. Ne mislim samo na put do Rija, celokupni razvojni put. Imala sam veliku pomoć od svoje škole, psihologa Marije i bili smo potpuno spremni. Otišli smo tamo bez pritiska, znali kako da nas ne pojede atmosfera i želeli da damo sve od sebe. To smo i uradili“, zaključila je Bogdanovićeva za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve