Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.08.2016.

13:50

Tijana u suzama: Milica i Dragan su veliki deo ove medalje

Tijana Bogdanović, srebrna srpska tekvondoistkinja iz Rio de Žaneira, zaplakala je na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Tijana u suzama: Milica i Dragan su veliki deo ove medalje
Starsportphoto

Tijana nije mogla da sakrije suze radosnice – prvo je zaplakala kada je videla koliko je ljudi dočekalo, a onda i pred novinarima.

Bogdanovićeva je u Riju osvojila srebro u kategoriji do 49, a malo je falilo da se okiti najsjajnijim odličjem jer je u finalu poražena od Kim So-Hui iz Južne Koreje 7:6.

„Pre dve godine počela sam sa takmičenjima, ali sam imala ogromnu pomoć od trenera Dragana i Milice Mandić. Ona je velika šampionka, još bolja osoba. Toliko smo vremena provele zajedno i svi su oni deo ove medalje“, rekla je Bogdanovićeva.

Ona se zahvalila i Milici Mandić od koje je mnogo naučila.

„Volela bih da se zahvalim treneru i Milici za ceo put koji smo prešli. Od kada smo pre dve godine krenuli na ovaj put, toliko sam sazrela i naučila. Pre svega poštovanje sebe, drugih i vera u disciplinu. Do sada je bila samo fraza da se naporan rad isplati, ali sada sam shvatila da kada nešto sanjaš i kada si posvećen, snovi se i te kako ostvaruju“, dodala je Tijana.

18-godišnja devojka je na ceremoniji zatvaranja nosila zastavu Srbije.

„Srce mi je puno. To je bila velika čast i odgovornost. Osvajači zlatnih medalja nisu bili na ceremoniji, pa je meni pripala čast. Ponosna sam na ceo naš tim i što se rad isplatio. Olimpijske igre su za mene veliko iskustvo“, rekla je ona.

Reprezentativka Milica Mandić čestitala je Tijani Bogdanović na medalji i emotivnom obraćanju rekla je da oseća da je i ona deo te medalje.

„Osećam kao da sam deo medalje. Mi smo jedan tim. Ja nisam uspela da je osvojim, nisam se osećala komforno u onome šta je trebalo da uradim i to je presudilo. Otišla sam spremna, sa željom da osvojim medalju. Desilo se nešto što nisam mogla da prevazidjem u borbi. Slede mi novi izazovi, turniri, da se kvalifikujem na naredne Olimpijske igre i u Tokiju uradim nešto što sada nisam uradila“, rekla je Mandić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu