Nova vest
Olimpizam

Utorak, 16.08.2016.

18:12

Heroj Štefanek: Cilj je ostvaren, ali gladan sam zlata!

Reprezentativac Srbije u rvanju Davor Štefanek rekao je da je ispunio svoj cilj plasmanom u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Heroj Štefanek: Cilj je ostvaren, ali gladan sam zlata!
Getty images

On je dodao da želi da postane prvi rvač koji će objediniti zlatnu medalje sa Svetskog prvenstva i Olimpijskih igara.

"Ostvario sam cilj plasmanom u finale. Naravno, glad postaje veća kada se uđe u finale, jer si onda gladan zlatne medalje. Nadam se da ću biti prvi rvač u istoriji ;koji će biti svetski i olimpijski pobednik. Nadam se još boljim vestima posle finalne borbe", rekao je Štefanek novinarima posle polufinalne borbe.

Štefanek se danas plasirao u finale Olimpijskih igara u kategoriji do 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

On je u osmini finala pobedio Japanca Tomohira Inouea, potom je u četvrtfinalu bio bolji od Franka Šteblera, a u polufinalu od Gruzijanca Šmagija Bolkvadzea.

"Nijednog protivnika nisam mislio da ću tako lako da pobedim kao što sam učinio. Štebler prvak sveta od prošle godine, zasluženo me pobedio u polufinalu, ali mislim da sam ga ja ovde zasluženo pobedio. Japanac je bio izvanredan, kao i Gruzijac, ali je neiskusan, naučiće. Na kraju sam ih sve pobedio na istu 'foru'. Šest meseci sam samo to vežbao, čuvao za ovo takmičenje i evo dovelo me do finala", kazao je on.

Selektor rvačke reprezentacije Srbije Stojan Dobrev kazao je da je Štefanek maksimalno pripemljen za Olimpijske igre.

"Sve ste videli, Davor je odlično sve odradio. Jako sam srećan. Maksimalno smo podigli formu za ovo takmičeninje, a i psihički smo ga pripremili. Davor je verovao u sebe, u tim i ono što je radio prethodnih šest meseci. Šve što sam ga trenirao primenio je ovde. U finalu mora da bude smiren i da bude maksimalno koncentrisan. Zlatna medalja je nešto neverovatno, srebro je u redu, ali zlato je istorija", rekao je Dobrev.

Štefanekov protivnik u finalu biće Mirgan Artjunjan iz Jermenije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve