Nova vest
Olimpizam

Petak, 29.07.2016.

08:25

Isinbajeva definitivno bez nastupa u Riju

Dvostruka olimpijska ššampionka Ruskinja Jelena Isinbajeva dobila je negativan odgovor od Međunarodne atletske federacije (IAAF) na molbu za učešće u Riju.

Izvor: B92

Autor:B92

Isinbajeva definitivno bez nastupa u Riju

Izvrššni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) doneo je pre nekoliko dana odluku da ne suspenduje celokupnu rusku reprezentaciju sa OI 2016. godine, ostavljajući pravo međunarodnim sportskim federacijama da odrede ko možže da nastupa na Olimpijskim igrama, uz ispunjavanje brojnih kriterijuma.

IAAF je pre nekoliko meseci suspendovao celu atletsku reprezentaciju Rusije zbog sistematskog dopinga, a nastup na igrama omogućio je samo Dariji Klišini koja je protekle tri godine trenirala i testove obavljala u SAD.

"„Dobila sam negativan odgovor od sekretara IAAF. Nažalost, nisu napravili izuzetak u mom slučaju. Nisu me pustili na OI u Rio. Čudo se nije desilo", napisala je Jelena Isinbajeva na Instagramu.

Ona je negirala informacije da, navodno, nije ni podnela individualni zahtev Međunarodnoj atletskoj federaciji.

Ruski sportisti koji su ranije imali problema sa dopingom neće moći da učestvuju u Riju, dok atletičari koji su bili "čisti" mogu samo ukoliko su bili testirani van Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve