Nova vest
Pojedinačni sportovi

Subota, 29.05.2021.

18:30

Milenko Sebić šesti u trostavu na EP

Srpski reprezentativac u streljaštvu Milenko Sebić osvojio je danas šesto mesto u gadjanju malokalibarskom puškom iz trostava na Evropskom prvenstvu u Osijeku.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Milenko Sebić šesti u trostavu na EP
Starsport/Xinhua/Lin Shanchuan

Šesto mesto u trostavu je drugo finale za Sebića na EP u Osijeku. Pre pet dana plasirao se na petu poziciju vazdušnom puškom i time Srbiji doneo novu olimpijsku kvotu, naveo je Streljački savez Srbije.

Sebić je u kvalifikacijama pogodio 1.179 krugova i zauzeo četvrto mesto. Čak petorica strelaca, plasiranih od četvrtog do osmog mesta, zabeležila su rezultat od po 1.179 krugova, a srpski reprezentativac je pogodio najviše unutrašnjih centara, pa mu je pripala četvrta pozicija.

Milutin Stefanović je pogodio pet krugova manje od Sebića, što je bilo dovoljno za 18. mesto, dok je Stevan Pletikosić završio na 40. poziciji.

Sebić je na startu finala izgubio korak za rivalima, ali u nastavku ušao u borbu za odličja. Posle prvog stava (15 metaka klečećim stavom) nalazio se na osmom mestu, ali je u sledećem stavu (15 hitaca ležeći) stigao do sedme pozicije.

Odlično je počeo u poslednjem, stojećem stavu i "skočio" na peto mesto, ali je posle ukupno 41. hica finala, kada ispada šestoplasirani, zaostajao samo 0,2 kruga za Čehom Privartskim i završio takmičenje.

Zlatnu medalju osvojio je Norvežanin Jon-Herman Heg, njegov sunarodnik Henrik Larsen je bio drugi, dok je treće mesto pripalo Belorusu Juriju Ščerbaceviču.

Visokim plasmanom je učešće na EP završila ženska juniorska reprezentacija (Marija Kolarević, Anja Knežević, Emilija Ponjavić) koja je zauzela četvrtu poziciju u ekipnom takmičenju MK puškom iz trostava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve