Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 12.01.2009.

16:41

Roni O'Saliven: "Snuker je dosadan"

Najbolji snukeraš sveta Roni O'Saliven izjavio je da je snuker trenutno "prokleto dosadan", i da čitavom sportu treba podsticanje stručnih zabavljača.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

U neočekivanom napadu na pravila i takmičenja u sopstvenom sportu, O'Saliven je rekao da je razočaran trenutnim stanjem snukera, i da bi popularnost i zanimanje publike za igru mogao da povrati samo neko kao što je Sajmon Kauel (predsednik žirija "Američkog idola"). "Osećam se kao da sam u sportu koji je prošao svoje dobre dane", rekao je O'Saliven.

"Današnje stanje snukera je mizerno. Čini mi se da se sistem samo unazađuje, i ništa se ne događa. Dosadno mi je i da odem na turnir".

Tridesettrogodišnji O'Saliven primetio je da bi sport u potpunosti trebalo da se promeni, ukoliko želi da povrati nekadašnju popularnost.

"Verujem da nam treba neki vrhunski zabavljač, kao što je Sajmon Kauel, ukoliko želimo da snuker postane dinamičniji i da uhvati korak sa modernim svetom. Igra odumire, i ako se nešto ubrzo ne promeni, neću ni da se mučim da idem na turnire za nagradu od 30 hiljada funti", dodao je.

Čuveni svetski šampion priznao je i da mu je igranje postalo dosadno, kao i da više nema motivaciju.

"Volim ovu igru i u odličnoj sam formi, ali sam došao u situaciju da mi više nije bitno da li ću nastupati. U petak sam slomio štap, samo da ne bih igrao preko vikenda, i da bih izašao u grad. Zabrinjava me to što sam se u tom trenutku odlično osećao", zaključio je Britanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu