Nova vest
Pojedinačni sportovi

Ponedeljak, 21.07.2014.

19:41

Kontador: Ne mogu da gledam Tur

Španski biciklista Alberto Kontador izjavio je da ne može da prati Tur d’Frans preko televizije, pošto je morao da odustane sa te trke već posle desete etape.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kontador je imao težak pad tokom te etape, u kojem je doživeo prelom tibije, zbog čega je i njegovo učešće na Vuelti pod znakom pitanja.

Teško mi je da gledam Tur, odgledao sam jednu etapu i to samo zato što sam morao da gostujem na španskoj televiziji, da bih znao šta se dešava. Do tog pada, sve je bilo savršeno, imao sam snage u nogama i odjednom, sve je nestalo. Ali, to je biciklizam. Moram da gledam na situaciju sa vedrije strane, imao sam težak udes, ali sam tu, dobro sam”, rekao je Kontador.

Vuelta se vozi sledećeg meseca, a Kontador kaže da ga očekuje teška trka s vremenom da bi bio spreman za tu trku.

Voleo bih da imam opcije, ali neće biti lako. Noga me mnogo limitira. Nema više otoka, ali je bol i dalje prisutan. Šavovi mogu da se skunu tek posle tri nedelje, a zbog mesta povrede, vrlo je moguće da da se taj period produži. To znači da tri nedelje neću biti na biciklu, što je previše”, naglasio je Kontador.

Biciklista tima Tinkof-Sakso je planirao da vozi i Tur i Vueltu ove godine. Prošle sezone nije branio titulu pred svojim navijačima, ali je obećao organizatorima da će se sada vratiti.

Situacija je komplikovana, jer nije pitanje samo odlaska na Vueltu, već biti u dobroj formi. Volim trke, želim da se takmičim, želim da uživam da vozim u svojoj zemlji, ali moraćemo da sačekamo i vidimo da li ću biti spreman. Svakako neće biti lako”, naglasio je Kontador.

Na Turu je ponedeljak slobodan dan, a trka se nastavlja u utorak i traje do nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve