Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 12.10.2012.

11:22

“Najki” ostaje uz Armstronga

Kompanija „Najki“ objavila je da će ostati uz Lensa Armstronga, uprkos tome što je optužen da je vodio najsofisticiraniji program dopinga u sportu ikada.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Anti-doping agencija Sjedinjenih Država još u avgustu je Armstronga kaznila doživotnom suspenzijom i izbrisala mu sve rezultate koje je ostvario od 1998. godine, ali je tek u sredu objavila detaljan izveštaj o tom slučaju.

Uprkos novim informacijama, „Najki“ je ponovio isto saopštenje koje je objavio kada je Armstrong odlučio da se ne bori protiv optužbi, posle čega je usledila suspenzija.

Žao nam je što Lens Armstrong više neće moći da učestvuje na pojedinim takmičenjima i što su njegove titule sada pod znakom pitanja. Lens je oduvek isticao da je nevin i nije odustajao od tog stava. „Najki“ zato i dalje nastavlja da podržava Lensa i njegovu fondaciju, koju je osnovao u borbi protiv raka“, kaže se u saopštenju „Najkija“.

„Najki“, najpoznatiji svetski brend sportske opreme, već godinama sponzoriše Armstronga i njegovu fondaciju i to se neće promeniti i pored novih optužbi.

Bar 11 bivših timskih kolega je svedočilo protiv Armstronga, što je dovelo do zaključka Anti-doping agencije SAD, da je njegovu karijeru od 1998. do 2005. obeležio doping.

Armstrong i njegovi saradnici su bili umešani u dugoročan program upotrebe dopinga, prikrivanja tragova, zastrašivanja svedoka, laži i svega što je neophodno za skrivanje istine. „Tur d’Frans“ je doveo do toga da on postane zavistan od EPO, testosterona i krvne transfuzije, ali je očekivao i zahtevao isto od svojih timskih kolega u cilju podržavanja njegovog cilja“, ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve