SAFS: Pobede Kruna i Pantera

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Utorak, 25.04.2006.

03:06

Default images

Prethodnog vikenda odigrane su dve utakmice Lige 06 američkog fudbala. Pobede su ostvarile Krune iz Kraljeva i Panteri iz Pančeva.

Ekipa Kraljevo Royal Crowns opravdala je u subotu ulogu glavnog favorita za osvajanje titule prvaka SAFS lige porazivši tim Jagodina Strawberry Celts sa ubedljivih 54:0 (13:0, 28:0, 7:0, 6:0).

Igralo se na stadionu Autotransporta pred oko 400 gledalaca. Kvoterbek pobedničke ekipe Nemanja Ljubojević kaže da je prezadovoljan svojom igrom jer je kompletirao 185 jardi.

"I dalje važimo za glavnog favorita za titulu, a kao glavnog konkurenta u toj borbi vidim ekipu Pančeva. Na ovu sezonu ipak gledamo kao na pripremu za učešće u SELAF ligi," rekao je Ljubojević.

Duel koji je prema svim najavama trebalo da u velikoj meri odluči pitanje prvaka divizije Sever SAFS lige pripao je Pančevo Pantersima koji su u subotu pred oko 1.000 gledalaca na Gradskom stadionu uz dosta muke savladali ekipu Šabac Sharks rezultatom 20:23 (0:13, 6:7, 8:3, 6:0).
Utakmicom Beograd - Ljubljana Silverhawks, koja je zakazana za 6. maj u 16 časova na stadionu FK Obilić, zvanično će biti otvorena prva sezona Lige američkog fudbala jugoistočne Evrope (SELAF).

U ligi će, osim ova dva tima, učestvovati i ekipe Kragujevac Wild boars, Novi Sad Dukes i Sirmium Legionaries. Timovi će nastupiti u punoj opremi sa kacigama i štitnicima, što obećava potpuni doživljaj kako za igrače tako i za navijače. Već 7. maja u Novom Sadu biće odigran vojvođanski derbi između domaćih Vojvoda i Legionara iz Sremske Mitrovice.

Organizatori obe utakmice obećavaju prave spektakle. Prvu zvaničnu utakmicu u inostranstvu odigraće Kragujevčani koji 13. maja gostuju u Ljubljani. Prvi deo sezone biće odigran u maju i junu, a drugi u avgustu i septembru.

Veliko finale zakazano je za 8. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

13 h

Podeli: