Nova vest
Olimpizam

Petak, 26.02.2021.

11:10

Pohvale iz MOK za Vladu Srbije i OKS

Na adresu OKS pristiglo je pismo predsednika MOK Tomasa Baha adresirano na predsednika OKS Božidara Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanju Udovičića.

Izvor: B92

Autor:B92

Pohvale iz MOK za Vladu Srbije i OKS
Foto: Profimedia

U pismu se izražava poštovanje za način na koji se Vlada Srbije zajedno za Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta nosi sa izazovima koje je donela pandemija virusa COVID-19.

Prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta sa pažnjom je pratio situaciju u Srbiji i zdušno pozdravio napore Olimpijskog komiteta Srbije da vakcinacijom sportista doprinese zdravlju i sigurnosti celokupnog stanovništva u Srbiji.

"Dragi prijatelji, prihvatite moje najiskrenije čestitke zbog načina na koji se srpski narod nosi sa trenutnom pandemijom koja vlada u celom svetu. Srpska Vlada je učinila ogromne napore kako bi zaštitila zdravlje svih njenih građana u ovom izazovnom momentu. Srbija može da bude ponosna na to što je prema broju vakcinisanih građana kotirana kao jedna od najuspešnijih zemalja",
istakao je Bah na početku pisma.

U svetlu priprema za Olimpijske igre, a u skladu sa aktuelnom pandemijskom situacijom vezano za infekciju COVID-19, Olimpijski komitet Srbije je formirao Radnu grupu za praćenje svih aspekata COVID-19 infekcije na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti imunizacije putem vakcinacije.

"Poštujući preporuke Vlade Srbije, olimpijski tim Srbije započeo je vakcinaciju sportista i stručnog osoblja i to je vest koja me je jako obradovala. Kako su sportisti oduvek ambasadori zdravog načina života i pozitivni uzori, jako je bitna poruka koju u javnost poslao Olimpijski komitet Srbije zajedno sa vrhunskim sportistima",
istakao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

"Olimpijski komitet Srbije je zajedno sa Vladom Srbije na ovaj način dao veliku podršku našim naporima da u Tokiju održimo sigurne i bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike. Proces imunizacije i vakcinacije srpskih sportista je velika podrška kompletnom olimpijskom pokretu i našim japanskim domaćinima. Zbog svega toga, radujemo se predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju i nadamo se da će one biti svetlo na kraju tunela u kojem se kompletno čovečanstvo trenutno nalazi. Želimo olimpijskom timu Srbije svu sreću u pripremama Tokio",
stoji na kraju pisma koje je potpisao predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomas Bah.

Iako nastup na Olimpijskim igrama neće biti uslovljen vakcinisanjem sportista, ipak je poželjno i važno da ovu mogućnost iskoriste svi sportisti. Imunizacija sportista će biti jako bitan korak u zaštiti celokupnog stanovništva u Republici Srbiji, što i jeste primarni cilj.

Na ovaj način sportisti će steći imunitet i neće biti prenosioci ovog izuzetno zaraznog virusa, što je jako bitno i društveno odgovorno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d