Nova vest
Olimpizam

Subota, 22.12.2018.

14:24

Kapetan Nevena Jovanović dobitnica priznanja OKS

Kapetan Nevena Jovanović iz Bataljona specijalne vojne policije "Kobre" dobitnica je nagrade za najbolju sportiskinju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Izvor: LN

Autor: LN

Kapetan Nevena Jovanović dobitnica priznanja OKS
FOTO TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE/JOVO MAMULA

Ovu nagradu je po prvi put dodelio Olimpijski komitet Srbije.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je to prestižno sportsko priznanje kapetanu Jovanović na proslavi Dana Olimpijskog komiteta Srbije, u Domu Narodne skupštine u Beogradu, tokom koje su uručeni i trofeji najuspešnijim sportistima, timovima i treneru u 2018. godini.

Kapetan Nevena Jovanović istakla je veliko zadovoljstvo što je među najboljim sportistima Srbije, saopstilo je ministastvo.

"Sport je oduvek bio način života za mene. Zadovoljstvo je što sam u životu uspela da spojim svoje dve najveće ljubavi - sport i profesiju kojom se bavim", izjavila je kapetan Jovanović i zahvalila Ministarstvu odbrane, Vojsci Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije na ukazanom poverenju i časti.

Nevena Jovanović (30), rođena u Beloj Crkvi, u sportskoj karijeri takmičila se u atletici, orijentiringu, veslanju i nordijskom skijanju. Za Vojsku Srbije takmiči se od 2007. godine i uspela je više od 100 puta da se popne na podijum kao jedna od tri prvoplasirane, kako u pojedinačnom tako i u ekipnom nadmetanju.

Kao najdraže uspehe u tekućoj godini izdvaja prvo mesto na Prvenstvu države u planinskom trčanju, prvo mesto na državnom prvenstvu u trčanju na stazi od 10 kilometara i drugo ekipno mesto na Svetskom prvenstvu u maratonu u Libanu.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković čestitao je sportistima na ostvarenim razultatima u 2018. godini i poručio da je ta godina bila veoma uspešna za naš sport.

On se osvrnuo i na značaj novoustanovljene Nagrade za najboljeg sportistu Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer se time, prema njegovim rečima, započinje produbljivanje institucionalne saradnje i povezanost koja će iz godine u godinu biti sve jača i intenzivnija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu