Nova vest
Olimpizam

Utorak, 27.11.2018.

14:27

Han dolazi u Beograd zbog Sportskih igara mladih

Johanes Han, evropski komesar za proširenje, sastao se u Briselu sa delegacijom Sportskih igara mladih, na čelu sa regionalnim predsednikom Zdravkom Marićem.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Han dolazi u Beograd zbog Sportskih igara mladih
Foto: SIM

Delegacija SIM je upoznala g. Hana sa dosadašnjim aktivnostima realizacije Igara u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, kao i o podršci koju ima od Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji je u predsedništvu primio Marića po završetku Državnog finala SIM Srbije, ali i o ciljevima u narednom periodu.

Sagovornici su zaključili da je jako važno da deca i mladi kroz ovakav koncept šire prijateljstva, ali i da su Sportske igre mladih manifestacija koja afirmiše zdravije odnose, poštovanje zajedništva i suživota na Balkanu, u interesu zajednice u celini.

Han je ocenio da je sastanak sa g. Marićem bio vrlo dobar i da SIM kroz sport okupljaju decu iz različitih zemalja iz regiona i dodao je da je projekat velika inicijativa i veoma potrebna.

Evropski komesar za proširenje pružio je punu podršku Sportskim igrama mladih, kao najvećoj manifestacija amaterskog sporta u Evropi u kojoj je učestvovalo u 2018. godini, u Srbiji, Hrvatskoj i BiH, više od 170 000 dece i mladih.

Han i Marić su razgovarali o proširenju Igara, priključenjem novih zemalja u SIM porodicu, kao i ostalim vidovima i oblicima saradnje.

Koliko g. Han veruje u važnost SIM mostova i projekat Igara koji ne poznaje granice, govori i činjenica da je prihvatio poziv i da će postati deo velike porodice ambasadora Sportskih igrar

Proglašenje g. Hana za ambasadora Sportskih igara mladih, planirano je da se održi u Beogradu na proleće 2019. godine.

"U duhu širenja Igara, razvoja saradnje i dobrih odnosa u regionu ponosni smo što je g. Han prihvatio naš poziv i što će biti ambasador najlepše Sportske priče" rekao je Zdravko Marić.

Zdravko Marić je zadovoljan sastankom:

"Jako je važno što udruženim snagama možemo da gradimo lepšu i bolju zajedničku budućnost, koja je od izuzetnog značaja za Balkan i region ali i Evropu. U ovim vremenima sport i mladi imaju veoma značajnu ulogu i u spoljnoj politici EU pošto, iako ne toliko vidljiva, doprinosi čvršćem povezivanju država, što je posebno važno za sve naše susede".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve