Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 04.01.2018.

23:42

Sportske igre mladih zovu Makedoniju

Delegacija Sportskih igara mladih (SIM) uputila je premijeru Makedonije poziv za priključenje te projektu koji okuplja školsku decu iz bivše Jugoslavije.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Sportske igre mladih zovu Makedoniju

U delegaciji SIM bili su predsednik SIM za Srbiju Ivana Jovanović, regionalni predsednik Zdravko Marić, izvršni direktor Tihomir Gudić, a razgovorima je prisustvovao i predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

"Zaev je čovek sa velikom pozitivnom energijom. Naše Igre imaju eneriju i dušu. Mi nismo obično sportsko takmičenje. Negde je to na prvi utisak prepoznao i predsednik Vlade ove zemlje, što mi je posebno drago. Nadam se da će naši pregovori ići u pravom smeru i sigurna sam da će ako se saradnja uspostavi, biti veoma uspešna. Bićemo veoma srećna ako se sa nama u 2018. godini budu družili i radovali mališani iz Makedonije. Želja mi je da i oni osete, kao i njihovi vršnjaci iz regiona, zašto su Igre zakon", istakla je Ivana Jovanović.

Premijer Zoran Zaev je pozdravio inicijativu i izrazio interes da ideja Sportskih igara mladih bude u bliskoj budućnosti realizovana u Makedoniji.

"Ovo je mnogo više od sporta jer se kroz evropske vrednosti projekta deca uče da stvaraju nova poznanstva i prijateljstva, da razvijaju duh zdravih sportskih navika i prihvatanje različitosti, tolerancije, vaspitanja i fer-pleja", istakao je Zaev.

U akcijama SIM do sada je ucestvovalo oko 1.200.000 dece iz regiona, a predsednik SIM za Srbiju Ivana Jovanović nada se da će već narednog leta u SIM biti ukljucena i deca iz Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve