Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 19.10.2017.

15:55

Podignuta optužnica protiv predsednik OKOI

Predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Žaneiru Karlos Nuzman optužen je za korupciju, pranje novca i utaju poreza.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Podignuta optužnica protiv predsednik OKOI
Getty Images

Optužbu protiv Nuzmana su objavili brazilski tužioci, a on je prošle nedelje podneo ostavku na čelu Olimpijskog komiteta Brazila i negirao optužbe.

Ovaj 75-godišnji Brazilac prethodne dve nedelje proveo je u pritvoru. Tužioci su takodje za korupciju optužili njegovog prvog pomoćnica Leonarda Grinera.

Brazilske i francuske vlasti navele su da je Nuzman platio Papi Masatu Dijaku dva miliona dolara da bi dobio glasove za prošlogodišnje igre u Riju.

Dijakov otac, Lamina, nekadašnji uticajni član Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i bivši predsednik IAAF-a je na kongresu 2009. godine kada se odlučivao grad za organizaciju Igara pomogao Nuzmanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve