Nova vest
Olimpizam

Subota, 20.05.2017.

12:00

"Nadam se da će kik boks postati olimpijski sport"

Predsednik Svetske kik boks federacije i predsednik Kik boks saveza Srbije Borislav Pelević rekao je da se nada da će taj sport ove godine postati olimpijski.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

"Imali smo do sada 26 susreta sa visokim funkcionerima Medjunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), izmedju ostalih i sa predsednikom MOK–a Tomasom Bahom. Visoki organi MOK su pozitivno iznenadjeni dešavanjima u svetskom kik boksu i ja se nadam da kik boks ove godine postane olimpijski sport", kazao je Pelević za jagodinsku televiziju Palma plus.

On je rekao da su to nezvanična obećanja koja je dobio od funkcionera MOK.

"To ne znači da će kik boks biti prisutan na sledećim Olimpijskim igrama. Ali, bio bih veoma zadovoljan da u mom mandatu kik boks postane deo olimpijske porodice", rekao je Pelević.

Kik boks će prvi put biti ove godine deo Svetskih sportskih igara koje se jula održavaju u Vroclavu, u Poljskoj, i koje će otvoriti predsednik MOK.

"Kik boks će biti predstavljen sa 96 takmičara sa svih kontinenata, izmedju ostalih i reprezentacija Srbije. Svetske sportske igre su na neki način predvorje Olimpijskih igara", rekao je Pelević.

On je ocenio da Vlade Srbije ima pozitivan odnos prema sportu uopšte i naglasio da je Vanja Udovičić najbolji srpski ministar sporta ikada.

"Takođe, želim da kažem da je Medjunarodni kik boks meč, koji se svake godine održava na stadionu u Končarevu kraj Jagodine, povodom krsne slave Svetog Jovana, 7. jula, najznačajniji kik boks događaj u Srbiji. Ove godine ta tradicionalna manifestacija ima 20. izdanje i uskoro ćemo saznati ime protivnika", rekao je Pelević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve