Nova vest
Olimpizam

Utorak, 12.07.2016.

19:00

FINA odbacila optužbe, Jefimova na OI

Ruska plivačica Julija Jefimova takmičiće se na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

FINA odbacila optužbe, Jefimova na OI
Getty images

Medjunarodna plivačka federacija (Fina) odbacila je optužbe protiv nje za doping, rekao je danas advokat četvorostruke svetske šampionke.

"Dobili smo zvaničan dopis od Fine pre sat vremena i sve optužbe su odbačene. Jefimova može da se takmiči i neće biti kažnjena", rekao je advokat Artem Pacev za agenciju R-Sport.

U periodu od 15. februara do 5. marta Jefimova je pet puta testirana i u četiri uzorka pronadjen je meldonijum, supstanca koju je Svetska antidoping agencija (WADA) 1. januara stavila na listu zabranjenih.

Pozitivan je bio uzorak od 15. februara analiziran u Montrealu, kao i tri uzorka, uzeta 23. februara, 3. i 5. marta, koji su analizirani u Los Andjelesu. Uzorak, uzet 2. marta, a analiziran u Solt Lejk Sitiju, bio je negativan. Na osnovu toga Fina je ukinula suspenziju.

"Svi smo srećni zbog Julije. Ona će se priključiti ekipi u Riju 1. ili 2. avgusta", rekao je Pacev.

Meldonijum je postao svetski poznat početkom marta, kada je ruska teniserka Marija Šarapova objavila da su njeni doping rezultati bili pozitivni na tu supstancu na Australijan openu u januaru. Meldonijum se koristi kod bolesti srca i povećava izdržljivost, poboljšava oporavak, štiti od stresa i poboljšava rad centralnog nervnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

14 h

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

16 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu