Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 04.06.2015.

18:16

Hoće li specijalni olimpijci ići u Los Anđeles?

Do početka Svetskih igara Specijalne olimpijade ostalo je manje od dva meseca, a i dalje nije poznato da li će naši reprezentativci otputovati u Los Anđeles.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
B92

Problem oko njihovog odlaska je to što nemaju dovoljno novca da kupe avionske karte i zavise od donacija.

Specijalna olimpijada im je obezbedila smeštaj, donatori opremu, američka ambasada obezbedila besplatne vize, osiguranje je gratis, ali novca za avionske karte nema za sve.

Ministarstvo sporta i omladine obezbedilo je polovinu novca neophodnog za avionske karte, a za više nema. Da bi deca mogla da učestvuju na sportskom takmičenju za koje su se godinama pripremali, solidarnost treba da pokažu oni koji imaju. Jer, ako nema novca za sve, niko neće ni ići u Los Anđeles.

Teško je reći jednom detetu da ide, a drugom da ne ide. Teško reći treneru koji je pripremao tu decu. Jako je, inače, teško raditi sa ovom populacijom, za njih morate da imate ljubavi, volje, tolerancije, vi morate da ste sa njima minimum sedam-osam sati dnevno da bi stekli poverenje u vas”, rekao je Aleksandar Stanojević iz Specijalne olimpijade.

Specijalna olimpijada se u Los Anđelesu smatra najvećim sportskim događajem od Olimpijskih igara 1984. godine. Na manifestaciji pod pokroviteljstvom Baraka i Mišel Obame najavljeno je učešće 7.000 takmičara iz 177 zemalja pred pola miliona gledalaca.

Takmičenje u ‘gradu anđela’ na programu je od 25. jula do 2. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve