Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.12.2014.

18:58

"Država nema novca za sport"

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić rekao je da je privatizacija najvećih srpskih klubova neimnovnost i jedini način da profesionalizam opstane.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Peruničić je dodao da se mnogi plaše tog procesa smatrajući da je u pitanju "put u nepoznato".

"Svakim danom nešto novo se čuje. Čelnici naših najvećih klubova se plaše nepoznatog. Oni funkcionišu kao nevladina organizacija i država se nikad nije mešala, osim što im je finansijski pomagala. Svi u fudbalskom svetu govore o privatizaciji, što je neminovnost jer je ovakvo stanje neodrživo. Ne vidim drugi način ako želimo da održimo profesionalizam u sportu", rekao je Peruničić Tanjugu.

Prema Peruničićevim rečima još nije doneta odluka koji će model privatizacije biti sproveden u Srbiji, kako se ne ne bi pogrešilo u izboru.

"Gledali smo kako u regionu rade Hrvatska, Rumunija, Mađarska i moraćemo i mi da se odlučimo za neki od modela. Svaki zakon je komplikovan jer mora da prodje javnu raspravu. Strategija postoji, sve je u proceduri, ali nisam siguran da će to biti u skorije vreme", naveo je Peruničić.

On je dodao da država nema više previše novca za sport, kao i da će on biti racionalno raspoređen.

"Nemamo novca za čitav sport, smanjili smo budžet koji sada iznosi 14 miliona evra. Napravićemo sistem kako bismo podelili novac onima kojima je to najviše potrebno", zaključio je Peruničić.

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u Skupštini da Vlada trenutno nema snage da sprovede reforme u sportu pošto postoje otpori među klupskim čelnicima i ocenio da je novac dat klubovima bačen u bunar, da su džepovi napunjeni, a da klubovi propadaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu